TR

BAH/2017 - 1185 Referanslı Duyuru (16.08.2017)


DEİK/Türkiye – Bahreyn İş Konseyi  ve Albaraka Türk Katılım Bankası işbirliği ile, Türk İş Dünyası’nı Bahreyn’deki iş imkanları ve yatırım fırsatlarına dair bilgilendirmek amacı ile 7 Eylül 2017 tarihinde Albaraka Türk Genel Merkezi’nde “Bahreyn Ülke Günü Etkinliği” gerçekleştirileceği bilgisi tarafınıza iletilmişti.

Bölgenin 1936’da il ham petrol ihraç eden ülkesin durumundaki Bahreyn’de kalkınma çabaları başlangıçta petrol gelirlerine dayanırken, doğal kaynaklarının kıtlığı, sürdürülebilir kalkınma için petrol dışı sektörlere yönelmesi zorunlu kılmıştır. Bahreyn, ekonomik çeşitlilik konusunda Basra Körfezi’nin en zengin ülkesi durumundadır. Ulaşım ve İletişim alaında ileri teknolojiler kullanılan ülkede çok sayıda uluslararası şirketin yatırımı mevcuttur.

Ağustos 2016 ‘ da ABD ile Serbest Ticaret Anlaşması imzalayan ilk Körfez Ülkesi olan Bahreyn’de petrol ürünleri ülke ihracatının yüzde 60’ını,  devlet gelirlerinin 70’ini oluşturmaktadır.

Bahreyn,  BM Kalkınma Programı tarafından hazırlanan İnsani Geliştirme Endeksi’nin 2016 yılı verilerine göre en gelişmiş ülkeler arasında yer almaktadır. Listede 47. Sırada yer alan ülke, ortalama yaşam beklentisi okur- yazar gayrisafi yurtiçi hasıla (GSYİH) 37 bin 200 ABD dolarıdır.

Bahreyn, Birleşmiş Miletler, Dünya Ticaret Örgütü, Arap Birliği, Bağlantısızlar Hareketi, İslam İşbilirği Teşkilatı gibi uluslararası kurumların üyesidir.

Bu çerçevede, anılan toplantıya katılmak isteyen üyelerinizin 29 Ağustos 2017 tarihine kadar http://portal.deik.org.tr/KatilimFormu/444/9114 adresinden kayıt gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

Toplantı Ücretsizdir.