TR

Türkiye – Kuveyt İş Forumu (12.09.2017)

İlgi:  Tobb’dan gelen 06.09.2017 tarihli, 13678 sayılı ve Türkiye – Kuveyt İş Forumu konulu yazı aşağıda ekte sunulmuştur.

Kuveyt, 2,8 milyon nüfusu ve kişi başına yaklaşık 29 bin dolar milli geliriyle, zengin Körfez Arap İşbirliği Konseyi Üyesi ülkeler arasında yer almaktadır. Kuveyt, 5 Haziran 2017 tarihinde başlayan Katar krizinde tarafsız kalarak, krizin çözümü yönünde arabuluculuk yapmaktadır.

2006 yılında 275 milyon ABD Doları civarında olan Türkiye – Kuveyt ticaret hacmi 2016 yılında,  yaklaşık iki kat artarak 542 milyon ABD dolarına yüksekmiştir.

Yayımlamış, olduğu 2035 Kalkınma Planıyla Kuveyt, petrole dayalı ekonomisini, özel sektörün ağırlıklı olacağı, finans ve ticaretin öne çıkacağı bir yapıya dönüştürme çabası içindedir. Bu açıdan, Kuveyt, ülkemiz iş dünyası için, ticaret, yatırım ve müteahhitlik sektörlerinde ciddi iş birliği imkanı sunulmaktadır.

Bu kapsamda, ikili işbirliği ve yatırım imkanları değerlendirmek üzere, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Kuveyt Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde, Kuveyt Başbakanı Şeyh jaber Al Mubarek Al Hamad Al Sabah’ın katılımlarıyla, “Türkiye – Kuveyt İş Forumu ” 15 Eylül 2017 tarihlerinde İstanbul Four Seasons Bosphorus Otel’de gerçekleştirilecektir.

Söz konusu Forum’a Kuveyt iş dünyasını temsilen Yatırımcılar Birliği, Bakanlar Birliği , Gıda Tücarları ve Sanayiciler Birliği, Otelciler birliği  üst düzey temsilcileri ile Kuveyt  firmalarının katılımları öngörülmektedir. Kuveyt’te iş ve yatırım imkanları hakkında sunuşlarında yer alacağı İş forumu kapsamında , firmalar arası ikili görüşmelerde düzenlenecektir.

Söz konusu foruma katılım için http://kuveyt .tobb.org.tr adresinden yer katılım formunun eksiksiz doldurularak en geç 13 Eylül 2017 tarihine kadar iletilmesi gerekmetedir.

Forumla ilgili taslak proğram, Kuveyt firma listesi ve detaylı bilgiye Birliğimiz web sayfası (www.tobb.org.tr) “Hizmetler” başlığı altındaki “Uluslararası İş imkanları /Yurt İçi Etkinlikler ” bölümünden ulaşabilirsiniz. Üyelerimize duyurulur.