TR

Dünya Helal Zirvesi İstanbul 2017 (15.11.2017)

İlgi: TOBB’dan gelen 08.11.2017 tarihli, 17206 sayılı ve Dünya Helal Zirvesi İstanbul 2017 Hk. Konulu yazı aşağıda sunulmuştur.

İlgi kayıtlı yazıda, Bilindiği gibi, dünyadaki yaklaşık 1,8 milyar Müslüman nüfusun helal gıdaya ilgisi ve talebi her geçen gün daha fazla artış göstermektedir. Helal ekonomisi küresel bazda 3.9  trilyon dolara ulaşmış bulunmakta; helal sertifikalı ürünlerin %85’i ise Müslüman olmayan ülkeler tarafından üretilmektedir.

Türkiye’nin bu alanda etkin bir ekonomik güç olmasına ve helal ürün ve hizmetler konusundaki merkezi konumunun güçlendirilmesine vesile olacağı değerlendirilen “Helal Akreditasyon Kurumu (HAK) Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun ” TBMM genel Kurulunda görüşmeleri tamamlanarak yasalaşmıştır.

Helal Akreditasyon Kurumu, helal uygunluk değerlendirme kuruluşlarını akredite edecek, bu kuruluşların ulusal ve uluslararası standartlara göre faaliyette bulunmalarını, düzenledikleri belgelerin ulusal ve uluslararası alanda kabulünü sağlayacaktır.

Bu çerçevede,  Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip ERDOĞAN’ın yüksek himayelerinde 23-25 Kasım 2017 tarihlerinde İstanbul Lutfi Kırdar Kongre Merkezinde düzenlenecek “5.İTT Helal Expo ve Dünya Helal Zirvesi” ülkemizin bu alandaki faaliyet, ürün ve konumunu göstermesi bakımından önemli bir fırsat olacaktır.

Bu itibarla, Dünya Helal Zirvesine gerekli katılım sağlanması ve ilgili üyelerimize duyurulur.