TR

Gümrük Eşya Takip ve Analitik Performans Programı konulu (07.02.2018)

İlgi: TOBB’dan gelen 06.02.2018 tarih, 2192 sayılı ve  Gümrük Eşya Takip ve Analitik Performans Programı konulu yazı aşağıda sunulmuştur.

İlgi: Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’ndan alınan 5 Şubat 2018 tarihli elektronik posta aşağıda sunulmuştur.

İlgide kayıtlı elektronik postada,  Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın Gümrük Eşya Takip ve Analitik Performans Programı (GET- APP) adıyla yeni bir sistemi hayata geçirdiği belirtilmekte olup, anılan program ile gümrük işlemlerinin dış ticaret erbabı tarafından eş zamanlı takibinin yapılabileceği vurgulanmaktadır.

Bahsi geçen program hakkındaki detaylı bilgi Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın https://www.gtb.gov.tr/duyurular /gumruk-esya-takip-ve-analitik-performans-programi-getapp adresinden temin edilebilmektedir.

Bu ilaveten, ilişikte bir örneği sunulan ve Birliğimiz web sitesi (www.tobb.org.tr) üst panelindeki “TOBB Birimleri” altında yer alan Dış Ekonomik İlişkiler Daire Başkanlığı/Dış Ticaret Müdürlüğü nbaşlığındaki “Duyurular” (https://www.tobb.org.tr/sayfalar/Detay.php?rid=2617&1st=DuyurularListesi) kısmından da ulaşılabilecek bilgi notunu, Odamız Üyelerine Duyurulur.