TR

Onbirinci Kalkınma Planı Çalışmaları (15.02.2018)

İlgi: T.C. Isparta Valiliği İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğü tarafından 94574053-619-E.1805 sayılı,06.02.2018 tarihli ve  Onbirinci Kalkınma Planı Çalışmaları konulu yazı aşağıda sunulmuştur.

İlgi:  Kalkınma Bakanlığı Bölgesel Geliştirme ve Yapısal Uyum Genel Müdürlüğünün 01.02.2018 tarih ve 434 sayılı yazısı aşağıda sunulmuştur.

İlgide kayıtlı Kalkınma Bakanlığı’nın yazısında 2019 – 2023 yıllarını kapsayan On Birinci Kalkınma Planı hazırlık çalışmaları oluşturulma sürecinin devam ettiği, 29.07.2017 tarihli ve 30138 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 2017/16 sayılı Başbakanlık Genelgesi gereğince merkezi düzeyde gerçekleştirilen Özel İhtisas Komisyonları ve istişare toplantılarının yanında yerel paydaşların, kadınların, gençlerin ve doğrudan vatandaşların kalkınma planı sürecine dahil olmasının önem taşıdığı belirtilmektedir.

Bu doğrultuda planın güçlü ve yaygın bir toplumsal ve kurumsal sahipliğinin oluşturulması için vatandaşlara yönelik anket çalışması yapılması  planlanmıştır. Vatandaşlara yönelik hazırlanan anket çalışmasına çevrimiçi olarak http://kbanket.kalkinma .gov.tr/index.php/473257/lang-tr linki üzerinden ulaşılabilmektedir. Söz konusu anketi üyelerimize ivedi duyururuz.

 



İlgi: T.C. Kalkınma Bakanlığı Bölgesel Geliştime ve Yapısal Uyum Genel Müdürlüğü tarafından  01.02.2018 tarihli, 95572693 – 730.03 – E434 sayılı ve  On birinci Kalkınma Planı Çalışmaları konulu yazı aşağıda sunulmuştur.

Kamu ve özel kesim kuruluşları, üniversiteler ile sivil toplum örğütlerinin katkılarıyla hazırlanan Onuncu Kalkınma Planının kapsadığı dönem (2014-2018) tamamlanmak üzeredir. On Birinci Kalkınma Planı hazırlıkları, kapsamında ilgide kayıtlı Başbakanlık Genelgesi gereğince merkezi düzeyde  gerçekleştirilen Özel İhtisas Komisyonları ve iştişare toplantılarının yanında yerel paydaşların, kadınların, gençlerin ve doğrudan vatandaşların kalkınma planı sürecine dahil olması önem taşımaktadır.

Etkileşimli veya aşağıdan yukarıya planlama olarak nitelenen anlayışa uygun biçimde, temel kalkınma önceliklerinin tespitinde yerel ve merkezi düzeyler arasında bilgi ve görüş alışverişi, Yine bu anlayışla Onuncu Kalkınma Planı (2014-2018) hazırllıkları için bölgelerimizde yürütülen çalışmalarla yaklaşık 7.200 kişi ve kurum planın hem içerik yönünden zenginleşmesine hem bilinirliğinin artmasına katkı sağlama imkanı bulmuştur. 

Valiliklerin ve kalkınma ajanslarının Onuncu Plan Hazırlık çalışmalarında olduğu gibi yeni plan çalışmalarına da önemli katkıda  bulunacağı düşünülmektedir. Bu doğrultuda planın güçlü ve yaygın  bir toplumsal ve kurumsal sahipliğinin oluşturulması için vatandaşlara yönelik anket çalışması (http://kbanket .kalkınma.gov.tr/index.php/473257/lang-tr) ve tüm illerimizde 1 Şubat -18 Şubat tarihleri arasında il toplantıları (geniş katılımlı, kadınlar ve gençlere yönelik olmak üzere üç adet) düzenlenmesi kararlaştırılmıştır.

Bu çerçevede, valiliklerimizin desteği ve yönlendirilmesi, kalkınma ajanslarının koordinasyononuyla illerimizde anket çalışmasının duyurulması, il toplantılarının düzenlenerek yerel paydaşların görüş ve önerilerinin alınması gerekmektedir. Söz konusu çalışmalarda dikkat edilecek esasla, Ek-1’de açıklanmaktadır.

Bakanlığımız temsilcilerinin de toplantılarda katılımı için programlamanın ivedilikli duyurulur.