TR

Akkuyu Nükleer Santrali Yerli Tedarik Hk. Konulu (23.03.2018)

İlgi: Tobb’dan gelen 20.03.2018 tarihli, 4731 sayılı ve Akkuyu Nükleer Santrali Yerli Tedarik Hk. Konulu yazı aşağıda sunulmuştur.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ndan Birliğimize gönderilen ekteki yazıda Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Rusya Federasyonu Hükümetiarasında Akkuyu Sahası’nda bir Nükleer Güç Santrali (NGS)’nin tesisine ve işletimine dair anlaşmanın 12.05.2010 tarihinde imzalandığı ve ülkemizin ilk nükleer santralinin kurulması çalışmalarına başlandığı ifade edilmektedir.

Ayrıca Akkuyu NGS Projesi ihale çalışmalarının özel hukuk hükümlerine göre kurulmuş olan santralin sahibi ve gelecekteki işletmecisi Akkuyu Nükleer A.Ş tarafından yürütüldüğü, ihale prosedürlerine İngilizce ve Rusça olarak http://www.akkubpp.com/akkuyu-ngs-as-ankara adresinden erişilebildiği, ihale girecek şirketlerde aranan şartların söz konusu adresindeki, “Sektörel Satınalma Prosedürü” nün 10 numaralı ekinin  (Seçme ve Değerlendirme Kriterleri) 1. Bölümü, 1.1 ve 1.4 maddelerin bildirildiği, ihale takvimine ilişkin detaylı bilgiye http://www.akkunpp.com/tedarikcilere web adresinden ulaşılabileceği belirtilmektedir. (Yazı ekinde gönderilen  ve Tedarikçi Seçme ve Değerlendirme Kriterlerini içeren CD’ye de www.tobb.org.tr/enerjiBakanlığı.docx adresinden ulaşılabilir.)

Üyelerimize Duyurulur.


İlgi: Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Nükleer Enerji Proje Uygulama Dairesi Başkanlığı tarafından 61167015-500-E.   7185 sayılı, 01.03.2018 tarihli ve Akkuyu Nükleer Santral Projesinde Yerli Tedarik konulu yazı aşağıda sunulmuştur.


Bilindiği üzere, 12.05.2010 tarihinde imzalanan “Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Rusya Federasyonu Hükümeti arasında Türkiye Cumhuriyeti’nde Akkuyu Sahası’nda Bir Nükleer Güç Santralinin (NGS) Tesisine ve İşletimine Dair İşbirliğine İlişkin  Anlaşma ” ile ülkemizin ilk nükleer santaralinin kurulması için çalışmalara başlamıştır.

Akkuyu NGS Projesine (Proje) ilişkin çalışmalar santralin sahibi ve gelecekteki işletmecisi olan Akkuyu Nükleer A.Ş. isimli, özel hukuk hükümlerine göre kurulmuş Proje Şirketi tarafından yürütülmekte olup, Proje kapsamındaki ihaleler Akkuyu Nükleer A.Ş. tarafından düzenlenecektir.

Akkuyu NGS Projesi ihale hazırlıkları çerçevesinde Akkuyu Nükleer A.Ş. tarafından hazırlanan ihale prosedürlerine  İngilizce ve Rusça olarak http://www.akkunpp.com/akkuyu-ngs-as-ankara adresinden ulaşılmaktadır. İstekli şirketlerde aranan şartlar; yukarıda bahsi geçen adreste ulaşım sağlanabilen “Sektörel  Satınalma Prosedürü” nün 10 numaralı ekinin (Seçme ve Değerlendirme Kriterleri) 1. Bölümü  1.1 ve 1.4 maddeleri çerçevesinde belirlenmiştir.

Akkuyu Nükleer A.Ş. tarafından hazırlanan “Sektörel Satınalma Prosedürü”nün 10 numaralı eki tarafınıza iletilmekte olup, ihale prosedürleriyle ilgili detaylı bilgilere http://www.akkunpp.com/akkuyu-ngs-as-ankara adresinden ulaşılmaktadır.

Diğer yandan; ihale takvimi ile ilgili bilgiler http://www.akkunpp.com/tedarikcilere adresinde yer almaktadır.

Açılan ihaleilişkin duyurular ise aşağıda yer alan sayfalardan takip edilmektedir.
1.  http://www.akkunpp.com/akkuyu-ngs-as-ankara
2.  http://www.akkunpp.com/akuyu-ngs-as-moskova
3.  http://www.akkunpp.com/rosenergoatom-konzerni-as-subesi
4.  http://www.akkunpp.com/niaep-jsc-cjcs-ase
5.  http://www.akkunpp.com/tedarikcilere
6.  http://zakupki.rosatom.ru/en/

Nükleer santralin kurulumuna  ilişkin mal ve hizmet alımları bahse konu şirket tarafından açık ihaleler ile yapılacaktır.  Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin (NGS) kurucusu ve işleticisi olarak olan Akkuyu Nükleer A.Ş. önümüzdeki dönemlerde açacakları ihaleleri internet siteleri aracılığıyla duyuracaktır. Bu sebeple, şirketlerimizin ihalerden haberdar olabilmeleri için işbu yazı ve ekinin Türkiye çapında üyelerimize duyururuz.