TR

STS Veri Tabanı Projesi (22.05.2018)

İlgi: TOBB’dan gelen  18.05.2018 tarih, 7471 sayılı ve STS Veri Tabanı Projesi konulu yazı aşağıda sunulmuştur.

Ülkemizin de taraf olduğu Uluslararası Karayolu Taşımacılığı Yapan Taşıtlarda Çalışan Personelin Çalışmalarına İlişkin Avrupa Anşlaşması  (AETR) hükümlerince zorunlu hale gelen sayısal takograf (ST) uygulaması kapsamında, ülkemizde ulusal otorite olan Ulaştırma , Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Birliğimiz arasında imzalanan bir protokol çevresinde ST sürücü, şirket, servis ve denetim kartlarının sertifikalandırılarak, kişiselleştirilmek suretiyle sahiplerine ulaştırılması ile ilgili iş ve işlemlerin Birliğimize yürütüldüğü malumlarıdır.

Bu kapsamda, 09.03.2017 tarihli ve 2017/KDGM-4/ST sayılı Genelge’nin 5. Maddesi gereğince Sayısal Takograf Sistemi Kapsamındaki Verilerin Toplanması, Saklanması ve Denetimi ile ilgili bazı önemli hususları iletilmektedir.

Yetki belgesi sahipleri yetki belgesine kaydedilmiş araç ünitelerinde kaydedilen verileri, şirket kartı kullanmak suretiyle, geriye doğru 365 günlük veriyi içerecek şekilde ve en çok üçer aylık periyotla, dijital ortamda arşivleyecek ve ayda bir kez bu veriyi Kart Verme Otoritesine gönderilecektir.


Sayısal Takograf sürücü karti sahipleri, sayısal takograf sürücü kartlarımda kaydedilen verileri en çok 25 günde bir defa Kart Verme Otoritesine gönderecektir. Sayısal Takograf sürücü kartlarında kaydedilen veriler, araç sahibi şikretler tarafından da Kart verme Otoritesine gönderilecektir. Araç yetki belgesi sahipleri, sürücülere ait verilerin aktarılmasından sürücüleriyle birlikte sorumlu olacaklardır.

Verilerin yükleneceği veri tabanı henüz kullanıma açık olmayıp, aktif olmadan önce yeniden duyuru yapılacaktır.

Üyelerimize Duyurulur.