TR

50’den Az Çalışanı olan Az Tehlikeli Sınıf İş yerlerinde (24.07.2018)

İlgi: Gebze Teknik Üniversitesi  Rektörlüğü Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü tarafından  17992411-774.06.06 sayılı ve 50’den Az Çalışanı olan Az Tehlikeli Sınıf İş yerlerinde İşveren veya İşveren vekili İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri Eğitim programının Duyurulması Hususunda konulu yazı aşağıda sunulmuştur.

İşveren ve İşveren vekili için İş sağlığı ve güvenliği Hizmetleri Sertifika Programı 21.05.2018 tarih ve 230427 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “İşyerinde İşveren veya İşveren Vekili Tarafından Yürütülecek İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetlerine ilişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına dair Yönetmeliğe dayanmaktadır. Söz konusu Yönetmelikle Birden az çalışanı bulunan ve az tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde, işe giriş ve periyodik muayeneler hariç iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinin işveren veya işveren Vekilinin İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri belgesi  alabilmesi için SINAV KATILIM HAKKI belgesi alması gerekmektedir. Sınav katılım Hakkı belgesi alabilmek için işyerinde işveren veya işveren vekili tarafından Yürütülecek iş sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri Eğitimine katılım zorunludur. Zorunlu eğitim programına katılarak başarılı olan işveren veya işveren vekilleri Sınava giriş hakkı kazanacaktır.”

                Gebze Teknik Üniversitesi ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlığı arasında 12.07.2018 tarihinde işveren veya işveren Vekili tarafından yürütülecek İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri Eğitim işbirliği protokolü imzalanmıştır.
                Gebze Teknik Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi olarak zorunlu eğitim sonunda SINAV KATILIM HAKKI                 BELGESİ verdiğimiz Program, Kolaylık sağlamak adına Uzaktan eğitim modeli ile hazırlanmış ve kayıtlar alınmaya başlanmıştır. Yapılacak olan sınavda başarılı olanları durumunda 50 den az çalışanı bulunan ve az tehlikeli sınıfta yer alan iş yerlerinde, iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerini yürütebileceklerdir.


Üyelerimize Duyurulur.