TR

Çad Uluslararası Yatırım Forumu (26.03.2019)

İlgi: TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ tarafından 25.03.2019 tarihli, 34221550-720- 3162 sayılı ve Çad Uluslararası Yatırım Forumu konulu yazısı aşağıda tarafınıza sunulmuştur.

İlgide kayıtlı yazıda, Çad Dışişleri Bakanlığı’ndan Encemine Büyükelçiliğimiz vasıtasıyla alınan Nota’ya atıfla, Çad Ekonomi ve Kalkınma Planlanması Bakanlığı tarafından, Ulusal Kalkınma Planı için finansmanın sağlanması ve Çad ekonomisinin canlanması amacıyla, Çad Cumhurbaşkanı’nın himayesinde Çad Hükümetinin kamu ve özel sektörlere yönelik Yatırım Forumlarının düzenlenmesinin öngörüldüğü belirtilmektedir.

Yazıda devamla, söz konusu Forumların programı kapsamında “Çad-Arap Dünyası Birinci Buluşması, Çad Uluslararası Yatırım Forumu’nun 24-26 Nisan 2019 tarihlerinde Encemine’de gerçekleştirileceği belirtilmekte ve ülkemizin bahse konu organizasyona davet edildiği kaydedilmektedir.

Anılan Notanın Fransızca dilince örneği ile Çad’da Kam-özel işbirliği modeliyle gerçekleştirilmesi planlanan kamu projeleri ve özel sektör projelerinin listeleri, Birliğimiz web sitesi (www.tobb.org.tr) “Hizmetler” başlığı altındaki Uluslararası İş İmkanları/Yurtdışı Etkinlikler bölümünden temin edilmektedir.

Üyelerimize Duyurulur.