TR

Yerel Lezzet Gıda Girişimciliği Hibe Programı (16.04.2019)

İlgi: TÜRKİYE ODALAR VE BORSAYAR BİRLİĞİ tarafından 12.04.2019 tarihli, 34221550-050.01.05.02- 4132 sayılı ve Yerel Lezzet Gıda Girişimciliği Hibe Programı konulu yazısı aşağıda tarafınıza sunulmuştur.

Birliğimiz liderliğinde, kadınların ekonomik hayata katılım konusunda gerekli bilgi becerilerle donatılarak, toplumsal ve ekonomik konumlarının güçlendirilmesi ve ekonomik kalkınmada aktif rol almalarının sağlanması amacıyla, Habitat Derneği, Coca Cola Türkiye ve İstanbul Teknik Üniversitesi işbirliği ile Kız Kardeşim Projesi yürütülmektedir.

Proje kapsamında Proje illerinde, “Yerel Lezzet Gıda Girişimciliği Hibe Programı” ile Türkiye’deki yerel lezzetleri ön plana çıkartarak, bu lezzetleri kendi işletmesinde üreten kadınların güçlendirilmesi amaçlanmaktadır.

Bu çerçevede, kadınlara işletmelerini geliştirebilmeleri iç iş geliştirme hibesi verilecektir. Değerlendirmeler sonunda başaralı olan kadınlar 25.000TL iş geliştirme hibesi alacak ve işletmelere markalaşma desteği sağlanacaktır. Toplamda 10 kadının ödüllendirilmesi öngörülmektedir.

Kız Kardeşim Projesi illerinde, (Adana, Antalya, Hatay, Isparta, Mersin, Gaziantep, Şanlıurfa, Şırnak, Giresun, Rize, Trabzon, Aydın, Uşak, Denizli, Manisa, Muğla, Kırklareli, Edirne, Balıkesir, Çanakkale, Elazığ, Erzurum, Kars, Van, Eskişehir, Kayseri, Konya, Nevşehir) çoğunluk hissesinin ya da imza yetkisinin bir kadına ait olduğu restoranın/lokantasında, bölgesindeki yerel bir yemeği yapan ve yanında en fazla 5 kişi çalıştıran, başka şubesi olmayan, işini büyütmek isteyen, öğrenmeye açık olan kadın girişimciler 10 Mayıs 2019 tarihine kadar “Yerel Lezzet Gıda Girişimciliği Hibe Programı” na http://bit.ly/2GffVHi adresinden ücretsiz olarak müracaat edebilecektir.

Üyelerimize Duyurulur.