TR

17. Türkiye Çin Dönem KEK Toplantısı (24.07.2019)

İlgi: TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ tarafından 22.07.2019 tarihli 34221550-050.06.14-7713 sayılı ve 17. Türkiye Çin Dönem KEK Toplantısı konulu yazısı aşağıda tarafınıza sunulmuştur.

İlgide kayıtlı yazıda, Eşbaşkanlığını Ticaret Bakanımız Ruhsar Pekcan’ın yürüttüğü “Türkiye-Çin Halk Cumhuriyeti Karma Ekonomik ve Ticaret Komitesi” 17. Dönem Toplantısı teknik müzakerelerinin 1-5 Eylül 2019 tarihlerinde gerçekleşmesinin planlandığı bildirilmektedir.

Bu itibarla anılan KEK Toplantısında Kullanılmak üzere;

-16. Dönem KEK Toplantısı sonucunda imzalanan ve bir örneği ekte sunulan Mutabakat Zaptı’nda yer alan hususlara ilişkin varsa kaydedilen gelişmeler ya da yaşanan sorunlar,

-Mezkûr KEK Toplantısı sırasında gündeme getirilmesinde yarar görülen ya da Çin tarafınca gündeme getirilebileceği tahmin edilen konular,

-Anılan toplantı sonucunda imzalanması ön görülen Mutabakat Zaptı’nda yer alması talep edilen hususlar (İngilizce ve Türkçe olarak)

Hakkında detaylı bilgi notuna ihtiyaç duyulmaktadır.

Konuya ilişkin yukarıdaki hususları içeren bilgi notlarının Ticaret Bakanlığı’na iletilmek üzere, en geç 5 Ağustos tarihine kadar Birliğimize (yasar.beyaz@tobb.org.tr) gönderilmesini rica ederim.

Üyelerimize Duyurulur.