TR

Avrupa Birliği İşletmelerin ve KOBİ’lerin Rekabet Edebilirliği (COSME) Programı (21.10.2019)

İlgi: TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ tarafından 14.10.2019 tarihli, 34221550-720-10277 sayılı ve Avrupa Birliği İşletmelerin ve KOBİ’lerin Rekabet Edebilirliği (COSME) Programı konulu yazısı aşağıda tarafınıza sunulmuştur.

Avrupa Birliğinin, “İşletmelerin ve KOBİ’lerin rekabet Edebilirliği Programı (COSME)” kapsamında, “Sürdürülebilir Bir Moda Endüstrisi için İnovasyon Uygulamalarına Hız Kazandırma” konulu proje teklif çağrısı yayınlanmış olup, söz konusu proje çağrısının amacı, Avrupa Moda endüstrisinin rekabet edebilirliğini artırmak ve endüstrinin çevresi yapısı “KOBİ’lerin kapasitesini destekleyerek güçlendirmektir.

Son başvuru tarihi 17 Aralık 2019 olan proje teklif çağrısına, proje başvuru dokümanları ve rehberine, Avrupa Komisyonunun (https://ec.europa.eu/en/section/cosme/cos-circfash-2019-3-02-innovation-applications-sustainable-and-circular-fashion-industry) internet sayfasından ulaşılabilmektedir. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), programın ulusal koordinasyonunda sorumlu kurum olarak yetkilendirilmiştir.

Üyelerimize duyurulur.