TR

COSME Programı – Kümelenme Eğitimleri (05.03.2020)

İlgi: T.C. KÜÇÜK VE ORTA ÖLÇEKLİ İŞLETMELERİ GELİŞTİRME VE DESTEKLEME İDARESİ BAŞKANLIĞI KOSGEB Isparta Müdürlüğü tarafından 03.03.2020 tarihli, 11903606-745.01.01-E.379 sayılı ve COSME Programı – Kümelenme Eğitimleri konulu yazısı aşağıda tarafınıza sunulmuştur.

KOSGEB İdaresi Başkanlığı AB İşletmelerin ve KOBİ'lerin Rekabet Edebilirliği-COSME Programı'nın ulusal koordinasyonu görevini yürütmektedir. Bu kapsamda, ülkemizde Program'a ilişkin tanıtım faaliyetleri, başvuru sahiplerine teknik destek verilmesi, bilgi paylaşımı, çağrıların duyurulması gibi çeşitli faaliyetler gerçekleştirilmektedir.

KOSGEB Başkanlığı tarafından bu faaliyetlerin etkinliğinin artırılması amacıyla,  IPA Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında desteklenen "COSME Türkiye Projesi" yürütülmektedir. Proje kapsamında hedef kitlenin kapasitesinin arttırılmasına yönelik eğitim ve danışmanlık. Çalışmaları yürütülmekte, program kapsamında açılan çağrılara yönelik çalışmalar gerçekleştirilmektedir.

Bu doğrultuda, COSME 2020 Çalışma Programında yer alan kümelenme çağrılarına yönelik olarak ekteki gündem çerçevesinde aynı içerikle;

İstanbul'da 16-17Mart 2020 tarihlerinde Radisson Blu Otel Şişli'de,

Adana'da 19-20 Mart 2020 tarihlerinde Sheraton Grand Otel'de COSME Kümelenme Eğitim Programlan gerçekleştirilecektir.

Kümelenme çağrılarına ülkemizden KOBİ'lere hizmet sunan kurum/kuruluşlar (Üniversiteler, Teknokentler, Kümeler, OSB'ler, Sanayi ve Ticaret Odaları, Meslek Kuruluşları, Sivil Toplum Kuruluşları) başvuru yapabilecek olup, gerçekleştirilecek eğitimlerle çağrıların tanıtılması ve yapılacak başvuruların kalitesinin artırılması hedeflenmektedir.

Söz konusu eğitimlere kurumunuzdan/kuruluşunuzdan katılım sağlanmasının hedef kitlenize yönelik yapacağınız projelere katkı sağlayacağı ve faydalı olacağı değerlendirilmektedir. Tercih edilen eğitim programı ve katılımcı ve irtibat bilgilerinin e-posta ile cosme@kosgeb.gov.tr adresine 11 Mart 2020 tarihine kadar bildirilmesi hususlarında bilgilerinizi ve gereğini arz/rica ederim

Üyelerimize duyurulur.