TR

Geçici Gümrüklü Saha Serbest Süresi Hk. (09.04.2020)

Port Akdeniz Antalya Limanı tarafından Geçici Gümrüklü Saha Serbest Süresi Hk. konulu duyurusu aşağıda tarafınıza sunulmuştur.

Mermer ihracatlarını desteklemek üzere 01 Aralık 2019 yılında siz değerli müşterilerimize duyurusunu yapmış olduğumuz ve 15 Nisan 2020 tarihinde sona erecek olan süre sayımı olmaksızın geçici gümrüklü sahada ücretsiz blok mermer depolama hizmetletlerimizin aynı uygulama koşulları geçerli olmak kaydıyla 15 Haziran 2020 tarihine kadar uzatıldığını memnuniyetle bilgilerinize sunar, sağlıklı günler dileriz.

Not: Geçici gümrüklü sahada kanuni depolama sürelerinin sorumluluğunun ve takibinin tarafınıza ait olduğunu önemle hatırlatmak isteriz.

 

Port Akdeniz Antalya Limanı tarafından Geçici Gümrüklü Saha Kullanımı İş Akışı Duyurusu konulu duyurusu aşağıda tarafınıza sunulmuştur.

Mermer ihracatının Dünya’ya açılan kapısı Port Akdeniz Antalya Limanı olarak verdiğimiz hizmetler ile sizlerin beklentilerini karşılama ve memnuniyetinizi arttırmaya yönelik çalışmalarımız kapsamında, Liman Gümrüklü Sahasında mermer depolama ile ilgili aşağıdaki hususları bilgilerinize sunarız,

Biliyoruz ki Ocak aylarında Çin yeni yıl tatili sebebiyle bir duraklama olacak. Ayrıca moda ve trendlerin belirlendiği mermer sektöründeki tüm tarafları yakından ilgilendiren Xiamen ve İzmir Uluslararası Doğaltaş Fuarları bitmeden yeni siparişler de gelmeyecek.

Bu iki ana sebepten ve kış koşulları da göz önüne alındığında depolama ihtiyacınız olabileceğini öngörüyoruz ve limanımızın tüm imkanlarıyla kapılarımızı sizlere açıyoruz.

01 Aralık 2019 – 15 Nisan 2020 tarihleri arasında Port Akdeniz Antalya Limanı geçici gümrüklü sahaya giriş yapacak blok mermer yükleri için gün sayımı durdurulmuştur. Siz kıymetli ihracatçımıza, konteyner dolumunun 15 Nisan 2020 tarihine kadar gerçekleşmesi koşuluyla, herhangi bir depolama bedeli yansıtılmayacaktır. İlgili taşlara ait konteyner dolumlarının en geç 15 Nisan’a kadar yapılamaması durumunda hali hazırda yürürlükte olan 60 günlük serbest süre geçerli kabul edilecek, aşım gün var ise ekte detayları olan tarife üzerinden ücretlendirmesi yapılacaktır, aşım gün yok ise 60 günden kalan serbest süresini kullanmaya devam edebilecektir.

01 Aralık 2019 tarihinden önce giriş yapmış bloklar için 60 gün süre uygulaması devam edecektir.

Geçici gümrüklü saha kullanımı ile ilgili güncel iş akışı ve uygulama detayları ekte dikkatinize sunulmuştur.

Bu uygulama ile sektörü yakından ilgilendiren fuarlar ve Çin tatilleri öncesi ihracat operasyonlarınızı kolaylaştırarak siz değerli doğaltaş ihracatçılarımıza olan desteğimizin devam edeceğini bildirmekten memnuniyet duyarız.

Üyelerimize duyurulur.