TR

Filipinler'de New Clark City Projesi (21.08.2020)

İlgi: TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ tarafından 18.08.2020 tarihli, 7015 sayılı ve Filipinler'de New Clark City Projesi konulu yazısı aşağıda tarafınıza sunulmuştur.

Filipinler Kalkınma İdaresi (Philippines Bases Conversion and Development Authority) tarafından Tarlac eyaletindeki Clark Özel Ekonomik Bölgesinde "New Clark City - NCC" adlı yeni bir şehrin kurulmasının planlandığı bildirilmektedir. Söz konusu şehrin, akıllı, sürdürülebilir ve afetlere dayanıklı bir metropol olarak planlandığı, içinde hükümet, eğitim kurumları, spor, eğlence ve karma kullanım alanları için tesislerin kurulacağı ifade edilmektedir.

Yazıda devamla, anılan şehrin hafif sanayi, lojistik, depolama, soğuk depolama ve gıda işleme faaliyetleri için bir sanayi merkezi olarak tasarlandığı bildirilerek, üretim, sanayi, hafif sanayi, araştırma ve geliştirme, konut ve karma kullanımlı yapılar alanında faaliyet gösteren ve bahse konu proje ile ilgilenen firmaların Filipinler Ankara Büyükelçiliği ile (ankara.pe@dfa.gov.ph) iletişime geçebilecekleri belirtilmektedir

New Clark City Sports Complex:

https://drive.google.com/file/d/1nnmJvxgflC85V7ssGfLoskWpEgRX5-qM/view

Clark (all districts):

https://drive.google.com/file/d/1BFFmY6LZrQB_aTo_WjZpsXPaPs5BKozV/view?usp%20=drivesdkFor your%20consideration

Clark Airport: 

https://drive.google.com/file/d/1ov_rgIYF8n4SnRnI_JDwq0h4qW-CS4aC/view

Üyelerimize duyurulur.