TR

Küba / 38. Uluslararası Ticaret Fuarı (FİHAV) - Sanal İş Forumu (19.11.2020)

İlgi: TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ tarafından 16.11.2020 tarihli, 9909 sayılı ve Küba / 38. Uluslararası Ticaret Fuarı (FİHAV) - Sanal İş Forumu Konulu yazısı aşağıda tarafınıza sunulmuştur.

38. Havana Uluslararası Ticaret Fuarı'nın (FİHAV), salgın şartları göz önüne alınarak, 8-9 Aralık 2020 tarihlerinde sanal bir iş forumu olarak gerçekleştirileceği bildirilmektedir.

Etkinliğin Küba Dış Ticaret ve Yabancı Yatırım Bakanlığı (MINCEX), Ticaret Odası ve Dış Ticaret ile Yabancı Yatırımı Teşvik Merkezi'nin (ProCuba) işbirliğiyle düzenleneceği, Küba'ya yönelik yabancı yatırımlarla ilgili işlemlerin basitleştirilmesi amacıyla yakın geçmişte MINCEX bünyesinde ''Yabancı Yatırımcı için Tek Pencere'' (VUINEX) merkezinin açıldığı ve söz konusu etkinlikte Küba'nın ticaret ve yatırım verilerinin de paylaşılacağı ifade edilmektedir. Yazıda ayrıca, etkinliğe şirket, hükümet ve basın temsilcilerinin iştirak edebilecekleri, tüm ayrıntılara ''http://foroempresarial.mincex.gob.cu'' internet adresi üzerinden erişilebileceği, şirketler arası görüşmelerin de anılan internet sayfası aracılığıyla yapılabileceği, bu vesileyle 2021 Küba Yatırımlar Portfolyosu'nun da açıklanacağı ve Mariel Özel Kalkınma Bölgesi hakkında bir sunum gerçekleştirileceği bilgisine yer verilmektedir.

Üyelerimize duyurulur.