TR

Festivaller (16.02.2021)

Sayın Üyemiz,

SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI Milli Teknoloji Genel Müdürlüğü'nün 05.02.2021 tarihli ve E-51223282-821.03-2296468 sayılı yazısına istinaden, ISPARTA VALİLİĞİ İl Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü’nden alınan 10.02.2021 tarih ve 2304259 sayılı yazıda;

SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI Milli Teknoloji Genel Müdürlüğü, ülkemizin sanayive teknoloji alanında atılımını hedefleyen Milli Teknoloji Hamlesini gerçekleştirme misyonuyla faaliyetlerini yürütmektedir. Milli Teknoloji Hamlesinin en önemli bileşenlerinden biri olan beşerî sermayenin geliştirilmesi konusu ise Bakanlığımızın faaliyetleri arasında önemli bir yere sahiptir.

Teknofest Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali, bu kapsamda, ülkemizde teknoloji üretmeye yönelik bireysel yetkinliklerin geliştirilmesi ve toplumsal bilincin artırılması hedefiyle Bakanlığımızın öncülüğünde hayata geçirilen önemli bir etkinliktir. Teknoloji alanında faaliyet gösteren önemli kurum ve kuruluşlarımızın da katkılarıyla düzenlenen Teknofest, ev sahipliği yaptığı teknoloji yarışmaları, teknoloji gösterimleri, hava gösterileri, girişimcilik zirvesi gibi etkinlikler ile Milli Teknoloji Hamlesinin en büyük platformlarından biri haline gelmiştir. Her yıl Eylül ayında düzenlenen ve bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilecek olan festival, başta öğrenciler ve gençler olmak üzere toplumun her kesiminden gördüğü yoğun ilgi ile dünyanın en büyük havacılık ve uzay festivali olmayı başarmıştır.

Ülkemizdeki yoğun ilginin yanında, Teknofest uluslararası bir bilinirliğe ve etkileşime de sahiptir. Düzenlenen teknoloji yarışmalarında her yıl 100’e yakın ülkeden katılımcı yer almaktadır. Havacılık gösterileri diğer ülkelerden gösteri takımlarının katılımına açıktır. Etkinlikler, birçok yabancı misyon temsilcileri ve heyetler tarafından ziyaret edilmektedir. Bu platform, ülkemiz ile diğer ülkeler arasında savunma, havacılık ve uzay sanayilerinde iş birliklerinin tesis edilebilmesine de imkân sunmaktadır. Bu sayede, ülkemizin bilinirliğinin, itibarının ve dünyanın her yerinden Türkiye ile bağ kuran ülkelerin sayısının artırılmasına zemin oluşturmaktadır.

Bu yıl 21-26 Eylül 2021 tarihleri arasında İstanbul Atatürk Havalimanında gerçekleştirecek olan Teknofest 2021 heyecanı, festival kapsamında düzenlenecek teknoloji yarışmaları için açılan başvurular ile başlamış bulunmaktadır.

Bu itibarla, Teknofest 2021’e ve başvuruları başlayan teknoloji yarışmalarına dair hazırlanan Festival Tanıtım Metni yazısı aşağıda eklerde tarafınıza sunulmuştur.

Saygılarımızla,

Bilgilerinize sunulur.