TR

TİSK Ortak Yarınlar Ödül Programı Duyurusu Hakkında (09.08.2021)

Sayın Üyemiz,

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu’ndan alınan 09.07.2021 tarih ve REF:Eİ/834 sayılı yazıda;

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) olarak, 1962 yılından beri ülke ekonomisi ve istihdamına katkı sunmakla birlikte sosyal sorumluluk bilinciyle hayata geçirdiğimiz projeler ile de ülkemize, çalışanlarımıza ve işletmelerimize fayda üretmeyi amaç edindik.

Sosyal sorumluluk bakış açımızla Konfederasyonumuz, 2014’ten bu yana kurumsal sosyal sorumluluk alanında farkındalığı artırmak ve kurumları bu konuda teşvik etmek için “Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ödül Programı”nı sahiplenmiş ve yürütmüştür.

Her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz bu programda ödül alan projeler ile 20 milyondan fazla insanın hayatına dokunulmasına katkı sağladık. 2020 yılından itibaren ise programımızı, ilkini Ekim 2019’da “Birlikte Mümkün” sloganıyla gerçekleştirdiğimiz Ortak Paylaşım Forumu’ndan ilham alarak “Ortak Yarınlar” markasıyla devam ettirmeye karar verdik. Ortak Yarınlar Birlikte Mümkün diyerek yola çıktığımız programımızda en büyük hedefimiz geleceği birlikte şekillendirmek.

İlk kez 2020 yılında Ortak Yarınlar adıyla düzenlenen sosyal sorumluluk ödül programımızın o yıla özel konsepti Covid – 19 ile Mücadeleye Özel olarak belirlendi. Bu kapsamda, tamamen Covid – 19 özelinde fikir ve projelerin yarıştığı Ortak Yarın Ödül Programımız ülkemizde bir ilk oldu. 2020 yılında bu alanda 130 proje programımıza başvuru yaptı. Bu projeler arasından 13 proje ödüle hak kazandı.

Programımızın bu seneye özel odak konusu ise “İşimizin Yarını”

Dünyada ve ülkemizde yaşanan dijital dönüşümün etkisiyle çalışma hayatı ve tüm sektörlerimiz derinden etkileniyor. Bu kapsamda, odağına kurumsal sosyal sorumluluk bilincini alarak hareket eden, ülkemizin refahını düşünerek var gücüyle çalışıp projeler üreten, ortak fayda yaratan ve inovasyon odaklı bakış açısıyla yaptığı çalışmalarla geleceğe çalışanları, gençleri, kadınları ve toplumu hazırlayan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkürü bir borç biliyoruz.

Ortak Yarınlar Ödül Programı’nı her sene olduğu gibi 2021 yılında da ülkemize değer katan kurumlarımıza adıyoruz. TİSK olarak, sosyal sorumluluk bilinciyle geliştirilen projelerin görünürlüğünün artırılmasını ve kamuoyu ile paylaşılarak daha büyük kitlelere ulaşmasını çok değerli buluyoruz.

Ayrıca, TİSK olarak bizler de iş sağlığı ve güvenliği odağında çalışmalar yürüten TİSK Mikrocerrahi Vakfı desteğiyle, Ortak Yarınlar 2021 İşimizin Yarını ana teması kapsamında Türkiye Eğitim Gönülleri Vakfı (TEGV) ile iş birliği yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu kapsamda, geleceği Birlikte Mümkün kılacağımız ve yarınlarımızın umudu olan çocuklarımızı bugünden İşimizin Yarını’na hazırlamak amacıyla iki önemli sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdiğimizi sizlerle paylaşmaktan onur duyarız.

Bu doğrultuda, büyük bir özveri ve hassasiyetle yürüttüğümüz programımızın başvuru sürecini 06/07/2021 tarihinde başlattık. Tüm başvuru süreci, program hakkındaki detaylı bilgilendirmenin yer aldığı ortakyarinlar.com web sitemiz üzerinden ilerleyecektir. Ayrıca, süreç hakkındaki duyurular TİSK sosyal medya hesapları üzerinden yapılacaktır.

Ortak Yarınlar’ı birlikte inşa edeceğimiz Ödül Programımıza sosyal sorumluluğa gönül vererek çalışmalar yürüten ve ülkemizde örnek projeler üreten tüm kurumları davet ediyoruz.

Program hakkındaki detaylı bilgiler ve duyuru materyalleri aşağıda ekte tarafınıza sunulmuştur.

Saygılarımızla,

Bilgilerinize sunarız.