TR

Dünya Mülteciler Günü’nde Isparta’daki mültecilere yemek (23.06.2016)

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde faaliyet gösteren Antalya AB Bilgi Merkezi, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu,  Isparta Valiliği ve Isparta Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde 20 Haziran Dünya Mülteciler Günü kapsamında 250 kişilik bir iftar organizasyonu düzenlendi.

İftara Suriye, Somali ve Sudan gibi birçok ülkeden mülteciler, sığınmacılar ve vatandaşların yanı sıra,Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve Federal Almanya Cumhuriyeti Konsolosu Martin Vetter katıldı.

20 Kentte İftar Sofrası

Etkinliğe ilişkin değerlendirmede bulunan ATSO Başkanı Davut Çetin şunları kaydetti;

“Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nunaldığı karar uyarınca 2001 yılından bu yana her yıl 20 Haziran’da Dünya Mülteciler Günü kutlanıyor.

Bu yıl da bu kapsamda Türkiye’de 20 ilde faaliyet gösteren AB Bilgi Merkezleri, mültecileri ve onlara ev sahipliği yapan toplulukları 20 kentte kurduğu iftar sofralarında ağırladılar.Odamız bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Antalya AB Bilgi Merkezi de bu etkinliği Isparta’da gerçekleştirdi. Isparta TSO Başkanımız Sayın Şükrü Başdeğirmen ve Federal Almanya Cumhuriyeti Konsolosu Sayın Martin Vetter’in de katılımları ile son derece renkli bir iftar organizasyonu gerçekleştirildi.

Bu etkinliğin hem bu kutsal Ramazan ayında paylaşımın öneminin kavranması hem de mülteci sorunu konusunda farkındalık yaratılması noktasında katkı koymasını diliyorum.”

 

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Başdeğirmen, bu organizasyonu düzenleyen Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin’e ve Antalya AB Bilgi Merkezi, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu yetkililerine teşekkür etti.