TR

YÖREX’te Isparta tanıtıldı (27.10.2016)

 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin desteği ve Antalya Ticaret Borsası’nın ev sahipliğinde düzenlenen 7. Yöresel ve Geleneksel Ürünler Fuarı (YÖREX) Antalya Expo Center'da açıldı. YÖREX Fuarında Isparta Valiliği ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı desteği ile Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’nın öncülüğünde, Isparta Ticaret  Borsası ve Yalvaç Ticaret Sanayi Odası, Gülbirlik, Güneştepe, İhsan Akkuş Firmaları ile Keçiborlu Kuyucak Köyü Lavanta Kooperatifi stant açtılar.

Isparta’nın önemli değerlerinin tanıtıldığı stant ziyaretçi akınına uğradı. Isparta elmasından gülüne, lavantasına, halısından mermerine, ekmeğinden gül lokumuna,tahin helvasına  kadar birçok ürünün sergilendiği stantta misafirleri Isparta Valisi Şehmus Günaydın, ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Meclis Başkanı Osman Şahlan, Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar, Yalvaç Ticaret ve Sanayi Odası Nuri Dirik, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi Mehmet Güneştepe, ITSO Genel Sekreteri Nihal İspir Demirgil ağırladı.  

7. Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX), Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun da katılımıyla Antalya’da açıldı. Türkiye’nin her bölgesinden yöresel ürünleri aynı çatı altında buluşturan fuarda, ekonominin güçlenmesi ve para kazanmak için yöresel ürünlerin markalaştırılması gerektiğine vurgu yapıldı.

            Isparta standını ziyaretinde konuşan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Isparta ile ilgili övgü dolu sözler söyledi. Isparta’nın markalaşma konusunda önemli adımlar attığına dikkat çeken TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, ITSO Başkanı Başdeğirmen, Ticaret Borsası Başkanı Adar ve Yalvaç Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Dirik’i kutladı.

Hisarcıklıoğlu,  “Isparta bizim gülüyle elmasıyla Türkiye’de ve Dünyada marka bir şehir Isparta ve Ispartalı ile gurur duyuyoruz. Sayın Isparta Valisi öncülüğünde Başkanlarımı ve ekiplerini de çalışmalarından dolayı kutluyor ve kendilerine teşekkür ediyorum.“

Isparta Valisi Günaydın’da stantta gelen misafirlerle tek tek ilgilenerek, “Ispartamızın tanıtımı ve güçlenmesi adına her türlü çalışmayı birlik beraberlik içinde sürdürüyoruz. Ispartamız olarak bu tür organizasyonlarda kendimizi iyi anlatarak, ekonomik ve kültürel değerlerimizi tanıtmalıyız.”dedi.

            Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen de konuşmasında şunları söyledi:  “Isparta olarak her yıl bu fuara katılıyoruz. TOBB Başkanımızın da belirttiği gibi biz markalaşmaya önem veriyoruz. Markalaşma konusunda da çalışmalarımız devam ediyor. Burada 81 ilimizin önemli değerleri tanıtılıyor, her geçen yıl kendimizi daha da geliştiriyoruz ve burada gördüğümüz kadarıyla her yıl markalaşan ve patenti alınan birçok ürünümüzü görüyoruz, bu bize mutluluk veriyor. Ticaret ve Sanayi Odası olarak üyelerimize her zaman markalaşma tanıtım ve ihracat konusunda motive edici eğitici çalışmalar yapıyoruz. 3 yıl içinde 20’nin üzerinde ülkeye giderek Ispartamızın değerlerini tanıtma imkanımız oldu, bu sayade ihracatımız arttı. Ilimizin ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda gelişmesi tanıtımı ve daha birçok konuda çalışmalarımıza devam edeceğiz.”

            Ticaret Borsası Başkanı Adar da, “Fuarda Ispartamızın tanıtımını yapıyoruz. 81 ilden gelen misafirlere önemli değerlerimizi anlatıyoruz. Gülümüz halımız elmamız ve daha birçok değerimizi burada tanıttık. Katılımcılara teşekkür ediyoruz.”dedi.

            TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu,  Bakan Tüfenkci ve beraberindekiler, standları tek tek gezerek ürünler hakkında bilgi aldı. Hisarcıklıoğlu fuarın açılışında yaptığı konuşmada YÖREX’e her yıl geldiğini ve her defasında da gelişip büyüdüğünü gördüğünü ifade etti. YÖREX’in ilk başladığında 10-15 il bulunduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, “Geçen sene 66 İl’e ulaştık, bu sene 70 oldu. Hedef 81 İl’in tamamı. Çünkü YÖREX bir Türkiye projesi. Anadolu’nun ruhu, kimliği, tüm renkleri burada toplanıyor” dedi. Hisarcıklıoğlu organizasyondan ötürü Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır ve Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin’i tebrik etti. TOBB Başkanı, YÖREX ve iş dünyasına her zaman destek veren Bakan Tüfenkci’ye de yaklaşımı için teşekkür etti.

YÖRESEL DEĞERLERİMİZ ÇOK ÖNEMLİ

Fuarın açılışında konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci de, ekonomiyi büyüten, geliştiren, marka oluşturan ürünlerin ve fikirlerin yöresel ürünlerden çıktığını söyledi. Tüfenkci, “Dünya bir yandan küreselleşiyor, ama bir yandan da yerel olan yöresel olan giderek daha fazla değer kazanıyor” dedi. Yöresel ürünlerin, ekonomik değer haline gelmesi için fuar gibi çalışmaların son derece önemli olduğunu belirten Tüfenkci, Türkiye’nin yöresel ürünler bakımından çok zengin bir ülke olduğunun altını çizdi.

 Fuarın açılışında konuşan Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, Anadolu’nun müthiş bir potansiyele sahip olduğunu belirterek, YÖREX  gibi etkinliklerin bu potansiyelleri ortaya çıkarmakta ve katma değer yaratmakta büyük önem taşıdığını belirtti.

            Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin de birlikte çalışılması halinde ekonomi de güzel sonuçlar alınabileceği mesajını verdi.