TR

TMMOB’den istifa eden ve tepki gösteren mühendislere ITSO’dan destek (14.11.2016)

Türk Mimar ve Mühendisler Birliği’nin (TMMOB) tutuklanan HDP’li milletvekillerinin serbest bırakılmasına yönelik açıklamalarıyla ilgili İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Isparta Temsilciliği’nin istifa kararlarına ve Makine Mühendisleri Odası Isparta Temsilciliği’ne kayıtlı bazı üyelerin  tepki açıklamasına bir destek de Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’ndan geldi. ITSO’nun inşaat ve mühendislik faaliyetleri grupları olan 4 ve 17. Grup yöneticileri,  İnşaat Mühendisleri Odası Isparta Temsilcisi İbrahim Göçer ve ekibinin istifası ile Makine Mühendisleri Odasının bazı üyelerinin tepki kararlarından dolayı teşekkür ettiler.

 

 Isparta Ticaret ve Sanayi Odası 4. Meslek Gurubu (İnşaat Faaliyetleri) 17. Meslek Gurubu (Mühendislik Faaliyetleri) adına kısa bir açıklama yapan ITSO Başkan Yardımcısı İnşaat Mühendisi Metin Çelik, “TMMOB'un 04.11.2016 tarihinde yayınladığı 'HDP milletvekillerinin derhal serbest bırakılması' açıklamasının ardından İnşaat Mühendisleri Isparta Temsilciği Başkanı İbrahim Göçer ve tüm yönetiminin istifası ile Makine Mühendisleri Odası Isparta Temsilciliği’nin bazı üyelerinin tepki açıklamalarından ötürü kutluyoruz.”dedi.

ITSO’nun 4 ve 17. Grup üyelerinin de mensubu olduğu bu kurumun böyle açıklamalarını talihsiz bulduklarını belirten Çelik, şunları söyledi:

 “Isparta Temsilcisi İbrahim Göçer ve yönetim kurulu üyeleri görevi bırakması isabetli bir karar olmuş, Makine Mühendisleri Odası Isparta Temsilciliğinin bazı üyeleri de tepki açıklamaları yapmalarını yerinde buluyoruz. Çünkü meslek odalarının üst kuruluşları mesleki sorunları tartışıp bu sorunlara çözüm aramak ve mesleki gelişmeleri yakından takip etmek için  kurulmuştur. Ancak gördüğümüz kadarıyla TMMOB bu amacı çoktan aşmış ve devletimize, milletimize karşı gelen, terör örgütü ile yakın ilişki kurmak, desteklemek suçlamaları ile tutuklanmaları karşısında  'HDP milletvekillerinin derhal serbest bırakılması’ yönünde açıklamalar yapmıştır. Isparta olarak İnşaat Mühendisleri Odası İl Temsilciliği de bu konuda gerekeni yapmış ve istifalarını vermiştir. ITSO olarak bu kararı destekliyor, diğer kurumlardan da aynı hassasiyeti göstererek devletimizin birliğini ve huzurunu bozmaya çalışanlara karşı gerekeni yapmasını bekliyoruz.”