TR

BAKA Yönetim Kurulu, Antalya’da toplandı (01.02.2017)

 

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Yönetim Kurulu, yılın ilk olağan toplantısını Antalya Valiliği’nde gerçekleştirdi. Antalya Valisi Münir Karaloğlu’nun başkanlığındaki BAKA Yönetim Kurulu toplantısına; Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik, Isparta İl Genel Meclis Başkanı Ali Bolat, Burdur İl Genel Meclis Başkanı Muzaffer Bağcı ve BAKA Genel Sekreter Vekili Abdullah Madenci ile uzmanlar katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan BAKA Yönetim Kurulu Dönem Başkanı Antalya Valisi Münir Karaloğlu, gündem maddeleri arasında Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile BAKA'nın birlikte yapmayı planladığı güneş enerjisi santrali kurma ve üretilecek enerjiyi de çiftçiye kullandırma projesi olduğunu belirtti. Projenin Antalya çiftçisi için önemini vurgulayan Vali Karaloğlu: “Buradan üretilecek enerji özellikle sera çiftçisine kullandırılacak. Antalya çiftçisini daha rekabetçi hale getirecek ve tabana yayılacak önemli bir proje. Bununla ilgili çalışmaları değerlendireceğiz” dedi.

BAKA Yönetim Kurulu’nun alacağı kararların hem Batı Akdeniz bölgesine hem de burada yaşayanlara faydalı olmasını ve 2017'nin geçen yıla göre daha iyi olmasını temenni ettiğini belirten Vali Karaloğlu, “2017 yılı 2016'ya göre hepimizi daha da rahatlatacak ve verimli geçecek diye temenni ediyoruz. Bizim en büyük dayanağımız turizm. Turizmde daha iyi olacak diye verilerimiz var. İnşallah önümüzdeki dönem BAKA ile turizm ve tarımda yeni pazarlar bulma noktasında bazı çalışmalarımız olacak” diye konuştu.

BAKA Yönetim Kurulu’nun Ocak ayı olağan toplantısı, gündem maddelerinin görüşülmesi ile tamamlandı.