TR

SDÜ’de Balık ekmek şenliğine büyük ilgi (21.04.2017)

Su Ürünleri Fakültesi Kuruluşunun 35. Yıldönümünde SDÜ’de öğrencilere balık ekmek dağıtıldı. ITSO Meclis Başkanı Osman  Şahlan ile İç Su Ürünleri Üreticileri Birliği’nin sponsorluğunda yapılan şenliğe öğrenciler büyük ilgi gösterdi.

Süleyman Demirel  Üniversitesi Eğirdir Su Ürünleri Fakültesinin kuruluşunun 35. yıldönümü etkinlikleri kapsamında 19 Mayıs Açık Hava Tiyatrosu ve Öğrenci Meydanı’nda düzenlenen şenlikte, sağlığımızı koruyan ve geliştiren besinler listesinin en başında yer alan balık ikram edildi.

İç Su Ürünleri Üreticileri Birliği ve Şahlanlar Gıda Sanayi ve Ticaret Ltd. AŞ.’nin sponsorluğunda hayata geçirilen Balık- Ekmek Şenliği’ne SDÜ  öğrencileri de yoğun şekilde ilgi gösterdi. Etkinlikte sağlıklı ve dengeli beslenmek için su ürünleri tüketiminin önemine vurgu yapıldı.

Şenliğe, Isparta Valisi Şehmus Günaydın, Isparta Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Kemal Çokdinç, SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Meclis Başkanı Osman Şahlan ve meclis üyeleri, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü Kaynak Yönetimi ve Balıkçılık Yapıları Daire Başkanı Su Ürünleri Yüksek Mühendisi Ramazan Çelebi, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Tuğrul, Eğirdir Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü (SAREM) Müdürü Şakir Çınar, Isparta İç Su Ürünleri Yetiştiricileri Üretici Birliği Başkanı Mustafa Aydemir, mülki idare amirleri, özel sektör temsilcileri, akademisyenler de katıldı.

Etkinlik, öğrencilere ve katılımcılara alabalık ikramı ile sona erdi.