TR

ITSO Başkanı Başdeğirmen’den 23 Nisan mesajı (21.04.2017)

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başdeğirmen’in mesajı şöyle:

  “Bir taraftan Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı, egemenliğin ilan edildiği gün, diğer taraftan 'yarının büyükleri, geleceğin garantisi' çocuklarımız için bir şenlik olan 23 Nisan’ı Yüce Türk Milletine hediye eden Ulu Önder Atatürk’e şükran ve minnet duygularımızı bir kez daha yineliyoruz.  

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış gününün yıldönümü 23 Nisan, tarihsel ve toplumsal olarak çok derin anlamlar taşımaktadır. Büyük Atatürk ülkemizin temellerini halkın egemenliği ve demokrasi harcıyla atarak,  aydınlık geleceğin kapılarını açmıştır. Milletinin ferasetine, vicdanına güvenenler her zaman kazanmıştır.  ‘Özgürlüğün de, eşitliğin de adaletin de dayanağı ulusal egemenliktir’ diyen Gazi Mustafa Kemal, bu güzel ve anlamlı günün asıl coşkusunu da gelecekte ona sahip çıkacak olan çocuklarımıza bırakmıştır.

Dünyada çocukların kutladığı tek bayram olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, dünya çocukları arasında sevgi ve dostluk bağlarının gelişmesi ve tüm insanların barış içinde yaşayacakları bir dünyanın oluşmasına katkıda bulunmaktadır.
Ulu Önder Atatürk’ün bu bayramı çocuklara armağan etmesi, geleceğimizi şekillendirecek olan çocuklarımıza duyduğu sevgi ve güvenin bir göstergesidir. Bizlere emanet edilen; ulusal egemenlik, demokrasi ve laiklik kavramları da çocuklarımızın emin ellerinde geleceğe taşınacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı ve TBMM’nin açılışının 97. yılı coşkusunu yürekten kutluyor ve bu günleri bizlere armağan eden Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ü ve tüm silah arkadaşlarını saygıyla ve minnetle anıyorum.”