TR

İş Dünyası Kayıtsız Kalmıyor (10.07.2017)

İş Dünyası Kayıtsız Kalmıyor Projesi kapsamında projeye destek veren kamu kurum ve kuruluş temsilcilerine plaket verildi. Süleyman Demirel Üniversitesi ile Isparta Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde kayıt dışı istihdamın önlenmesi amacıyla başlatılan İş Dünyası Kayıtsız Kalmıyor Projesi kapsamında ödül töreni düzenlendi. Düzenlenen törende kayıt dışı istihdamın Türkiye için kanayan yara olduğu vurgulandı. Daha sonra proje destekçilerine ödül verildi.

 

Törende konuşan Vali Günaydın, kayıt dışı istihdamla mücadeleye dikkat çekti. İş hayatın kayıt dışılığın önlenmesi noktasında başlatılan İş Dünyası Kayıtsız Kalmıyor Projesi kapsamında Süleyman Demirel Kongre Sarayı ve Iyaşpark Düğün Salonu’nda bir ödül töreni düzenlendi.Düzenlenen törene Vali Şehmus Günaydın, SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin İlkerÇarıkçı, MAKÜ Rektörü ve Proje Koordinatörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, ITSO Meclis Başkanı Osman Şahlan ve Başkan Vekili Metin Çelik, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkan Vekili Ahmet Tural, daire müdürleri, çok sivil toplum kuruluşları yöneticileri ile çok sayıda iş adamı katıldı.

Törende ilk olarak Proje Koordinatörü Adem Korkmaz bir konuşma yaptı. Korkmaz konuşmasında, proje kapsamında yapılan tanıtım faaliyetleri sıraladı.

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’nın kayıt dışı istihdamla mücadele konusunda önemli çalışmalarının olduğunu belirten ITSO Başkan Vekili Metin Çelik ise, “Bu tür projelerle Türkiye ve Isparta ekonomisinin daha iyi yerlere geleceğine inanıyoruz” dedi.

Kentlerdeki üniversitelerin 3 temel misyonunun olduğunu ifade eden SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin İlker Çarıkçı da, üç misyon içerisinde en önemlisinin toplumsal katkı misyonu olduğunu söyledi.

Vali Şehmus Günaydın da iş hayatındaki kayıtlılığa dikkat çekerek, kayıt dışı istihdamla mücadelenin önemine vurgu yaptı. Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. Vali Şehmus Günaydın, SGK İl Müdürü Hüseyin İnceçam, İl Defterdarı Nazım Kaya, Isparta Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Zafer Büyüknohutçu, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkan Vekili Ahmet Tural, İŞKUR İl Müdür Vekili Gürsel Öksüz, KOSGEB İl Müdürü Yurdun Yıldırım, İl Müftüsü Galip Akın, Hak-İş İl Başkanı Süleyman Atasoy projeye yaptıkları katkılarından dolayı ödüllerini aldı.