TR

Ülkemizin gelişmesi ve büyümesi için herkese görev düşüyor (03.08.2017)

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası ile Süleyman Demirel Üniversitesi ve Burdur MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz’ın koordinatörlüğünde yürütülen İş Dünyası Kayıtsız Kalmıyor Projesi kapsamında çalışan kategorisinde kayda değer ödül töreni düzenlendi. Törende farklı firmalarda hayatı boyunca hiç kayıt dışı çalışmayan çalışanlara ödülleri verildi. Ödül törenine, ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, SDÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Murat Ali Dulupçu, ITSO Meclis Başkanı Osman Şahlan, ITSO Genel Sekreteri Nihal İspir, oda yöneticileri  ile  daire müdürleri ve firma yetkilileri ile  ödül alacak kişiler katıldı.

 

Törende konuşan ITSO Başkanı Başdeğirmen, projenin ülkenin gelişmesi ve büyümesi adına çok önemli olduğunu söyledi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Avrupa Birliği Bakanlığının projeyi önemsediğini belirten Başdeğirmen, “Ülkemizin gelişmesi ve büyümesi adına bu projemiz çok önemli. 800 proje içinde seçildi ve Türkiye’de bir ilk Isparta olarak örnek olacağız. Kayıt dışı istihdam denilince akla sadece işveren değil çalışan da gelmeli. Biz işverenler kayıt dışı işçi çalıştırılmasına asla müsaade etmemeliyiz kayıt dışı işçi çalıştırmak suç olduğu kadar kayıt dışı çalışmak da suç.  Ülkemizde 24 milyon çalışanımız var bunun en az 3’te birinin kayıt dışı olduğu söyleniyor. Bu da ülkemiz açısından çok büyük kayıp. Biz Isparta’da bunu aşmalıyız Türkiye’ye örnek olmalıyız ki kayıt dışının önüne geçilsin. Ticaret ve Sanayi Odası olarak tek çabamız bu. Projemizle çok büyük farkındalıklar yarattık, gerekirse kapı kapı gezip bizim bu projeyi amacına ulaştırmamız gerekiyor. ”dedi.

SDÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Murat Ali Dulupçu da projenin önemine değinerek, herkesin bu konuda biraz sorumlu ve  işverenin, çalışanın, vatandaşların, kurumların üzerine düşen görevler olduğunu söyledi. SDÜ ve ITSO’nun sosyal sorumluluk alarak projeye imza attığını belirten Prof. Dr. Dulupçu,  “Bu projenin gerçekleşmesi için herkesin emeği gerekiyordu, projenin sonuna gelindiğinde 100 kişi bile faydalansa ülkemiz açısından önemli. Emeğe saygı da çok önemli ama emeğe saygımız AB Projesinden değil ‘Alın teri kurumadan hakkını vermek’ kültüründen geliyoruz. Ülkemiz hızlı gelişiyor, ancak kayıt dışının avantaj olduğunu düşünürken emeğe de saygısızlık ediliyor. Sosyal Güvenlik sisteminin daha da gelişmesi için kayıtdışının önüne geçilmeli. Gençlerin ve çocukların geleceği için kayıt dışı olan her şeye karşı çıkmalıyız. “dedi.

Ardından ödül törenine geçildi. Törende ödül alanların isimleri şöyle:

Mustafa Küçükyılmaz Süleyman Demirel Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü

Veli Ünal,  Peksan Orman Ürün. İmalat Tic. Ltd. Şti.
Erhan Çetin, HasselEnd. Ürün. San ve Tic.Ltd.Şti.
Vahit Duman, Kınalı Süt ve Süt Ürün. Zeytin Ürün. Gıda San. Tic. Ltd. Şti.
Oğuzhan Gümüş,  İnaDoğaltaş Madencilik İnş. San. Tic. Ltd. Şti.
Erkan Şenses Modülmer San. Tic. A.Ş.

Özgür Aydeğer Çıraklar Tekstil ve Otomotiv San. Tic. Ltd. Şti. 

Kemal Kılıç Şahlanlar Gıda Sanayi ve Tic. Ltd. Şti.
Atilla Uçan Betaş Tic. Ltd. Şti.
Halil Burdurlu Gülbudak Gıda Soğutma Tekstil İnşaat ve Tic. Ltd. Şti.

Bekir Üstündağ Isparta Şoförler ve Otomobilciler Odası üyesi

Ömer Avcu Isparta Kahveciler Meşrubatçılar Otelciler ve Hancılar Esnaf Odası üyesi

 Murat Dinç Sıhhi Tesisatçılar Kaloriferciler Fotoğrafçılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası üyesi

Mahmut Özkan,  Isparta Madeni İş Esnaf ve Sanatkarları Odası üyesi

Sema Aktaş Isparta Berberler Ve Kuaförler Odası üyesi