TR

ITSO’da önemli toplantı (27.09.2017)

Isparta’da Coğrafi İşaret ve Geleneksel Ürün adı tesciline konu olabilecek ürünlerin tespit edilmesi ve tescil işlemleri için Türk Patent ve Marka kurumuna müracaat edilmesi için Vali Şehmus Günaydın’ın talimatıyla oluşturulan kamu kurumları ve Sivil toplum kuruluşları temsilcilerinden oluşan komisyon Ticaret ve Sanayi Odası’nda İlk toplantısını yaptı.

 

Vali Yardımcısı Faruk Ekiz başkanlığında Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Tufan Uysal, Tarım İl Müdürü Mehmet Tuğrul, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Meclis Başkanı Osman Şahlan yönetim kurulu üyeleri, Isparta Belediyesi, SDÜ, Ticaret Borsası,  Yalvaç Ticaret ve Sanayi Odası, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile  kurum ve kuruluş yetkililerinin katılımı ile toplantı yapıldı.  

Toplantıda Türk Patent Enstitüsü Kurumu’nun Uzmanı Dilan Karatepe patent ve markalaşma konularındaki teknik konuları ve yapılması gerekenleri anlattı.  Komisyon Isparta’da patent ve coğrafi işaret alabilecek ürünleri tartışarak görev bölümü yaptılar.

 

20’ye yakın ürüne patent ve coğrafi işaret alınması noktasında ilk etapta, daha önceden Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’nın müracaat ettiği Isparta tandır kebabı ile ev ekmeği,  yeni başvurulacak olan elma, gülyağı, Isparta pomzası, lavanta çiçeği ile ilgili çalışma yapılacak.