TR

BAKA 10 Yıllık bölgesel yol haritası hazırlıyor (26.06.2012)

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı, 2014-2023 Bölge Planı’nı oluşturmak üzere Antalya, Burdur ve Isparta merkezleri ile ilçelerinde gerçekleştireceği çalışmalarına başladı. Batı Akdeniz Bölgesi’nin stratejik yol haritasının çıkarılması hedeflenen bölge planı çalışmasının ilki Antalya’nın Kaş İlçesi’nde gerçekleştirildi. Kaş Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’ndeki bölge planı toplantısına Kaş Kaymakamı Selami KAPANKAYA, Kaş Belediye Başkanı Abdullah GÜLTEKİN, Kalkan Belediye Başkanı Ömer Saim KARAKURT, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.

Toplantının açılışında BAKA Stratejik Yönetim ve Planlama Birim Başkanı Lokman PEHLİVAN, Kalkınma Ajansı’nın bugüne kadar gerçekleştirdiği faaliyetler ve bölge planının amacı hakkında bir sunum yaptı. PEHLİVAN, yenilenen düzenleme ile Başbakanlık tarafından onaylanacak olan ve dolayısıyla önemi artan bölge planına bütün temsilcilerin katkılarını beklediklerini ifade etti.

Toplantıya ev sahipliği yapan Kaş Kaymakamı Selami KAPANKAYA sunumun ardından bir konuşma yaparak, BAKA yetkililerine ilçenin sorunlarını yerinde incelemek ve katılımcılığı sağlamak amacıyla bu toplantıyı düzenlemelerinden dolayı teşekkür etti. İlçeler arası gelişmişlikte büyük farklılıklar bulunduğunu belirten KAPANKAYA, bu farklılıkların giderilmesinde yeni yapılacak olan bölge planlarının büyük rol oynayacağına inandığını ifade etti. KAPANKAYA, kalkınma ajanslarının önemi ve bölgesel kalkınmaya faydalarını vurgulayarak, katılımcılardan 10 yıl süreli bölgesel kalkınma planına katkıda bulunmalarını istedi.

KAŞ’IN ÖNCELİKLİ SORUNU ULAŞIM

Kaş’ın öncelikli sorununun ulaşım olduğunu ifade eden Kaş Kaymakamı KAPANKAYA, “İlçede turizm ve ticaretin gelişmesini hedefliyorsak önceliğimiz özellikle Finike ve Demre arasındaki karayolunun iyileştirilmesi olmalıdır” dedi. KAPANKAYA, karayolunun yanı sıra Batı Antalya Bölgesi’nin ihtiyaçlarına cevap verecek bir havaalanına da gereksinim olduğunu belirtti.

Kaş Belediye Başkanı Abdullah GÜLTEKİN de, ulaşımın yanı sıra Kaş’ın  içme suyu, kanalizasyon ve arıtma konularının ilçenin gelişmesinin önünde büyük bir problem olduğunu ifade etti. 30 bin insanın yaşadığı Ovacık ve Kınık beldelerinin kanalizasyon ve içme suyu sorunu yaşaması örneğini veren GÜLTEKİN, öncelikli olarak bu problemlere çözüm bulunması gerektiğini söyledi.

Kalkan Belediye Başkanı Ömer Saim KARAKURT ise, her beldenin kıyı ve imar planlarını birbirinden bağımsız olarak kendilerinin yaptığını, bu durumun mükerrer sonuçlar doğurduğunu ifade etti. Kalkan Belediye Başkanı, özellikle kıyı kenarına ilişkin mevzuatın sabit ve her yerde aynı olması gerektiğini ve farklı politikalar yürütülmemesi gerektiğini vurguladı. Bu noktada bölge planlarının öneminin daha da arttığını belirten KARAKURT, “Bölgesel yardımlar, tek tek belde bazlı yardımlardan daha etkin ve efektif olacaktır” diye konuştu.

KAŞ TURİZM MERKEZİ PROJESİ

Kaş, Kalkan, Patara Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Burak ÇORUMLUOĞLU da, Kaş’ın orta vadede dünyaca ünlü bir turizm merkezi olması ve marka değerini artırması için titizlikle çalışılması gerektiğini söyledi. Turizmin 12 aya yayılması için kruvaziyer turizmi konusunda da çalışmalar yürütüldüğünü, Kaş Limanı için ISPS kodu alındığını kaydeden   ÇORUMLUOĞLU, yalnızca küçük ölçekli kruvaziyer gemilerin yanaşabileceği Kaş Limanı’nın yanı sıra büyük kruvaziyer gemilerinin de yanaşabileceği büyük bir limana ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.

Toplantının devamında diğer kurum müdürleri ve STK temsilcileri sırayla söz alarak ilçe sorunları hakkında çeşitli değerlendirmelerde bulundu. İlçenin güçlü, zayıf yanları, fırsat ve tehditlerinin (GZFT) analizi için anket yapılmasının ardından toplantı sonlandırıldı.