TR

Kadınlar iş hayatında daha fazla olmalı (27.10.2017)

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası, Kadın Girişimciler Kurulu ile Coca Cola Sponsorluğunda Boğaziçi Üniversitesi’nin desteği ile Kız Kardeşim Projesi eğitimleri başladı. Isparta Ticaret ve Sanayi Odası, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ev sahipliğinde Coca Cola ve Anadolu Grup Sponsorluğunda Boğaziçi Üniversitesi’nin desteği ile Türkiye’nin bazı illerinde hayata geçirilen Kız Kardeşim Projesi eğitimleri başladı. Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Ekonomi Kampüsü’nde başlayan eğitimlerin açılış toplantısına ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, yönetim kurulu üyeleri, Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Gözde Çağlar ve yönetim kurulu üyeleri ile kursiyerler katıldı. 82 kursiyer bayanın hazır bulunduğu eğitimlerin ilk bölümünde  Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi Öğretim Görevlisi Proje koordinatörü Soner Şahan önemli bilgiler verdi.

            Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Gözda Çağlar, açış konuşmasında projenin önemine değindi. Kadın girişimcilerin sayılarının artması adına Kadın Girişimciler Kurulu olarak Ticaret ve Sanayi Odası’nın desteği ile böyle projelere imza attıklarını belirterek, “Kadın girişimci adaylarımızın içindeki girişimcilik ruhunu ortaya çıkarmak için elimizden geleni yapıyoruz. Bu projede bunlardan biri. Coca Cola ve Boğaziçi Üniversitesi yetkililerine ve bizi her zaman destekleyen Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Sayın Şükrü Başdeğirmen’e teşekkür ederim.”dedi.   

Program açılışında Kadın Girişimciler Kurulu üyesi, girişimci La Speranza Chocolate Sahibi Nilgün Baygın, girişimcilik hikayesini anlattı.

            ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, kadın girişimcilerin sayılarının artmasının ekonomiyi güçlendirecek en önemli faktörler arasında olduğunu söyledi. Kadın girişimcilerin sayısının artması adına Ticaret ve Sanayi Odası olarak birçok projeye imza attıklarını belirten Başdeğirmen, Coca Cola, Boğaziçi Üniversitesi ile işbirliğinde Isparta TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ile birlikte Kız Kardeşim Projesi’nin Isparta’da da uygulanmasını sağladıklarını belirterek, “Kadınların hem kendi becerilerini artırmak hem de neler yapmak istiyorlarsa o konuda önlerini açmak için onlara destek oluyoruz. Kadınlarımızın hem kendi ekonomilerine katkı sağlamaları bakımından hem ilimize ve ülkemize ekonomik manada katkı sunmaları adına düzenlenen bu program önemli. Bizler kadınlarımızın sadece evde oturan, yemek yapan, çocuk doğuran, evin tüm işleriyle ilgilen insanlar olmasının yanı sıra,  girişimci olmalarını da istiyoruz. Kendilerine kazanç sağlarken bir bakıma hem iline hem ülkesine destek olmak için göstermiş oldukları gayretlerin arkasında duruyor onları destekliyoruz. Çünkü bir ülke girişimcisi kadar zengindir. Bir ülkenin girişimcisi ne kadar fazlaysa o ülke o denli zengin demektir. Bunun için kadınlarımızın iş gücüne katılmalarını önemsiyoruz. Bu çerçevede projenin Isparta’da yapılmasını talep ettiğimizde bizleri kırmayan Coca Cola Genel Müdürü  Tugay Keskin ile Boğaziçi Üniversitesi’nden proje sorumlularına ve değerli öğretim görevlilerine teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki proje sonunda başarı oranımız yüksek olacaktır.“