TR

İş yeri eğitimleriyle ilgili protokol imzalandı (15.11.2017)

Süleyman Demirel Üniversitesi Teknoloji Fakültesi’nce  Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’nda  işyeri eğitimleriyle ilgili toplantı yapılarak  protokol imzalandı. Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen ile yönetim kurulu üyelerinin hazır bulunduğu Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’nda yapılan toplantı ve protokol törenine SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Saltan, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Reşat Selbaş ile öğretim üyeleri ve ilgili kurum müdürleri katıldı.

 

Toplantıda SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Saltan üniversite sanayi işbirliğinin önemine değinerek Isparta Ticaret ve Sanayi Odası ile yapılan çalışmaların buna en güzel örnek olduğunu söyledi. SDÜ Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selbaş ise işyeri eğitimlerinin önemine değindi.  

ITSO Başkanı Başdeğirmen de toplantıda şunları söyledi:

“Süleyman Demirel Üniversitesi ile Ticaret ve Sanayi Odamız her zaman farklı protokollere imza atarak ortak işler yapmıştır. Biz Ticaret ve Sanayi Odası olarak, üniversitemizin üyelerimize beyin gücü anlamında çok şey kattığına ve katacağına inanıyoruz. Hiçbir zaman üniversitemizle bağımızı kesmedik. Sayın Rektörümüz kendisi de bilir, biz üniversitemizi her zaman başımızın üzerinde tuttuk ve  tutmaya  devam edeceğiz. Isparta Ticaret ve Sanayi Odası olarak  Üniversite Sanayi İşbirliği’nin önemini biliyoruz ve uyguluyoruz.

 Öncelikle bugün burada yine önemli bir protokole imza atmak için toplandık. Teknoloji Fakültemizin geliştirdiği İş yeri eğitimleri proje kapsamında, Teknoloji Fakültesi’nden mezun olan öğrencilerimiz sadece okulda değil ilgili oldukları işletmelerde yarıyıl boyunca eğitim görerek mezun olacaklar. Bizim için çok önemli bir proje olduğunu söylemek isterim. Çünkü bilgi, becerinin yanı sıra deneyim ve uygulama çok önemli. Genelde biz inşaatçıların çok kullandığı bir söz vardır, İnşaata girmeden inşaat mühendisi olunmaz bu diğer iş dalları için de geçerli. Öğrenci mezun olduktan sonra direk iş hayatına girdiğinde pratiğin çok daha farklı olduğunu görüyor ve kendisini yetiştirmesi zaman alıyor ancak bu sistemle birlikte öğrenci mezun olmadan işyerinin havasını alıp gerçekten işiyle ilgili pratik yaparsa hem daha kolay iş bulacaktır hem de kendisini geliştirmek için zaman kaybı yaşamayacaktır. İş yeri eğitimlerinin müfredat kapsamında yapılması da öğrencilerimiz için zorunluluk haline geliyor bu da işin ne kadar ciddi olduğunun en büyük kanıdır. Ayrıca öğrencilerimiz iş yeri eğitim gördükleri iş yerinde şartların uygun olması halinde devam bile edebilirler. İş yeri eğitimi kapsamında işverenlerimizin her hangi bir yükümlülüğünün olmaması da çok önemli. Çünkü fakültede okuyan öğrencilerin son yarı yıllarında işyeri eğitimi göreceğinden dolayı öğrencinin sigortası da üniversite tarafından yapılacak. “