TR

Gıda Mühendislerine altın öğütler (08.12.2017)

SDÜ Gıda Mühendisliği öğrencilerinin ITSO’yu ziyaretinde, Meclis Başkanı Osman Şahlan, gıda sektörü temsilcileri Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Kabalak ile Meclis Üyesi Mehmet Güneştepe öğrencilere altın öğütler verdi.

 

Süleyman Demirel Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü öğrencileri Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hülya Gül ile birlikte Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’na ziyarette bulundular. Ziyarette Meclis Başkanı Osman Şahlan, Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Kabalak ile Meclis Üyesi Mehmet Güneştepe hazır bulundu. ITSO Meclis Başkanı Şahlan öğrencilerine başarı hikayesini anlatırken bazı tavsiyelerde bulundu. İş hayatının okul hayatından çok farklı olduğunu belirten Şahlan, öğrencilere, “Aranan insan olmak istiyorsanız, dil öğrenmeli ve işinizi en iyi şekilde yapmalısınız. Mutlaka farkınız olmalı. Ben sanayici olarak tecrübeli ve yabancı dili olan başvuruları kabul ederim. Yani sizler mutlaka yabancı dil öğrenmelisiniz. Günümüz artık çok farklı dünya ticaretinde yabancı dil olmazsa olmaz.”dedi.

  ITSO Yönetim Kurulu Üyesi Gıda Sektörü Temsilcisi Ahmet Kabalak da öğrencilere bazı tavsiyelerde bulundu. İş hayatında eğitimin çok önemli olduğunu belirten Kabalak, “Bizim aile şirketi olarak un fabrikalarımız var her geçen gün kendimizi geliştiriyoruz. Ekmek fırınlarımız var dünya standartlarında hizmet veriyoruz. gıda sektörü çok önemli bir sektör, kendimizi yenilerken sadece fiziki olarak değil personelimize de sürekli eğitimler veriyoruz. Benim sizlere tavsiyem işinizi en işi şekilde yapmanız ve başarılı olmak istiyorsanız kendinizi mutlaka geliştirin. Eğitim çok önemli.”dedi.

 

ITSO Meclis Üyesi Gıda Sektörü Temsilcisi Mehmet Güneştepe de,40 yıldır gıda sektörünün içinde olduğunu belirterek, “Mesleğinizi en iyi şekilde öğrenmek ve değerlendirmek çok önemli. Ben 40 yıldır fırın işletiyorum. Simit çörek yapıyorum ve 40 yıldır sabahları 5 te kalkıp işimin başında oluyorum. Gerektiği zamanda servise çıkıyorum. Çalışmadan bir yere varamıyorsunuz. Siz yolun başındasınız o yüzden kendinizi geliştirin ve kafelerde zaman geçireceğinize mesleğinizi en iyi şekilde öğrenin. İş yerlerinde çalışın.  “diye konuştu.