TR

Geleceğin Kimya Teknisyenleri yetişiyor (19.01.2018)

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ITSO) desteği ile yaptırılan TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Gül ve Gül Ürünleri Araştırma ve Uygulama Merkezi arasında eğitim ve işbirliği protokolü  imzalandı. Kimya Teknolojisi alanında okulda yetişen teknisyenlerle kozmetik alanında ihtiyaç duyulan ara eleman sorununa çözüm bulunması hedefleniyor. Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleşen protokol töreninde Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve Yönetim Kurulu Üyeleri , TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Yaşar Akbay, SDÜ Gül ve Gül Ürünleri Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Sabri Erbaş ile Gül Petek Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Mehmet Boyacı hazır bulundu.

Protokol töreninde  bilgi veren Okul Müdürü Yaşar Akbay, “Isparta Ticaret ve Sanayi Odamızın ilimize kazandırdığı okulda 3. Yılımızdayız. 3. yılımızda en yüksek puanla öğrenci alma meslek lisesine yükseldik. Geçen yıl Kimya Teknolojisi alanında geçen yıl eğitim öğretime başladık. Bu yıl Sabri Erbaş  hocamın da desteği ile kimya laboratuarlarını oluşturduk. Daha önce üretim yapan firmalarla  protokol yaptık onların tecrübelerini öğrencilerimize aktarmak istiyoruz. Bugünde Üniversitemiz Gül Araştırma Merkezi ile yaptığımız protokol sonrasında üniversitemiz ve Ticaret ve Sanayi odamızın desteği ile daha iyi yerlere geleceğiz. “dedi.

SDÜ Gül ve Gül Ürünleri Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Erbaş da, öğrencilere eğitim ve arge alanında destek verecek olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek şunları söyledi:

“Üniversitemizde Gül ve Gül Ürünleri Araştırma ve Uygulama Merkezimiz var, arge  birimimizle projelerimizi birlikte yapalım diye düşündük, meslek lisemizde okulumuzda bir laboratuar kuruldu bizde kısmi olarak destek verdik, protokolümüzle de hem eğitim anlamında hem de proje anlamında okulumuza destek vereceğiz. “

Gül Petek Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Boyacı da okulun Isparta’ya kazandırılması ve eğitim öğretim dönemlerinde önemli destekler veren ITSO Başkanı Başdeğirmen’e teşekkür etti. Boyacı, “  3 yıl önce Isparta Ticaret ve Sanayi Odamız olarak Ispartamıza çok güzel bir okul kazandırdılar bölümlerimiz Türkiye sıralamasında önde bu konuda her zaman destek veren Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Şükrü Başdeğirmen’e teşekkür ediyoruz. “diye konuştu.

EĞİTİME DESTEĞİMİZ SONSUZ

ITSO Başkanı Başdeğirmen de okulun 3 yıl gibi kısa bir sürede Isparta’nın en başarılı okulları arasına girmesinden duyduğu memnuniyeti anlatarak şunları söyledi:

“Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği desteği ile okulumuzu Ispartamıza kazandırdık. Okulumuzun fiziki imkanlarının yanı sıra eğitimiyle de adından söz ettiren okul olması için çaba harcadık. Gördüğümüz kadarıyla okulumuz Isparta’da başarı ortalamasında ilk sıralarda.  Okulumuzun bölümlerinin açılmasında önemli çabalar harcadık. Biz kozmetik alanın açılmasını çok istedik. Isparta gül şehri, Kimya Teknolojileri bölümünde gülümüzle ilgili lavantamızla ilgili önemli çalışmalar yapılacağına inanıyorum. Görüyorum ki Üniversitemiz Gül ve Gül Uygulamaları Araştırma Merkezi desteği ile birlikte güzel işler yapılacak. Okulumuzun eğitim öğretim de kalitesinin artması için Gül Petek Sanayi Sitesi Başkanımız Mehmet Bey, Okul Müdürümüz Yaşar bey çok çaba harcadı kendilerine teşekkür ediyorum. Bu protokolle de  başarı ve arge çalışmaları anlamında okulumuza önemli katkı sağlayacaktır. “

PROTOKOL ANA HATLARI

Üretime dönük öğrenci ve öğretmen eğitimleri,

Kozmetik sektörü ve tamamlayıcı alternatif tıp alanında bitkisel yağların kullanımı konusunda akademik çalışmalardan elde edilen sonuçların paylaşımı,

Üniversitenin ve okulun teknik alt yapı imkanının paylaşımı

Kimya alanında üniversitemizin gerçekleştirdiği sosyal ve kültürel faaliyetlerin okulumuzda yaygınlaştırılması,

 

Bu alanda eğitim gören öğrencilerimizle okulumuzun öğrencilerinin ortak projelerde yer alması, konularında işbirliği yapılabilmenin altyapısını oluşturmak.