TR

ITSO Meclisi’nden Afrin’e dua (29.01.2018)

ITSO Meclisi’nde toplantı öncesinde Afrin’de savaşan Türk askerleri ve terörle mücadele eden tüm güvenlik güçleri için dua okutuldu

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası, 2018 yılının ilk meclis toplantısını yaptı. Meclis Başkanı Osman Şahlan’ın yönetiminde gerçekleşen toplantının açılışında, Afrin’de savaşan Türk askerleri ve terörle mücadele eden tüm güvenlik güçleri için dua okutuldu. Meclis Başkanı Şahlan, “Türkiye, sınır güvenliğini sağlamak, hem kendisi hem de bölge ülkeleri için tehdit oluşturan terör koridorunu ortadan kaldırmak için adım atmıştır. Bölgeyi terör örgütlerinden temizleyerek huzur, güven ve barış ortamını yeniden tesis etmek amacıyla Afrin’de sınır ötesi harekât başlamıştır. Bizler ulusal güvenliğimizi korumak amacıyla devletimizin aldığı bu kararın arkasındayız ve destekliyoruz. Zira Türkiye, uluslararası kurallardan doğan hakkını kullanmıştır. Isparta Ticaret ve Sanayi Odası ve iş dünyası olarak dualarımızla ve bütün gönlümüzle devletimizin ve kahraman askerlerimizin yanındayız. Operasyon sırasında  şehit verdiğimiz askerlerimize ve tüm şehitlerimize rahmet, gazilerimize de acil şifalar  diliyoruz.  Allah, Mehmetçiğimizi korusun, Ordumuzu muzaffer kılsın. Yar ve yardımcımız olsun.”dedi.

 

 ITSO Başkan Yardımcısı Metin Çelik, Türkiye’nin stratejik konumu dolayısıyla hareketli bir bölgede olduğunu belirterek,  “Ülkemiz yüzyıllar boyunca bazı oyunlarla karşı karşıya kalmış ve hepsinin üstesinden gelmiştir. Giderek güçlenen Türkiyemiz iç ve dış düşmanlarla mücadele etmeye devam etmektedir. Fırat Kalkanı ile başlayan ve Zeytin Dalı Harekâtıyla devam eden operasyonlarıyla Türkiye, terör örgütlerine ve destekçilerine gereken cevabı en güçlü şekilde vermektedir. Hükümetimizin aldığı kararın arkasındayız ve dualarımız orada savaşan vatan evlatlarımız için. Allah askerimize güç, kuvvet versin. Ülkemiz için de hayırlara vesile olsun.”diye konuştu.

 

Ardından meclis toplantısı gündem maddeleri ile devam etti.