TR

7 bölge 7 dans (12.02.2018)

7 Bölge 7  Dans Kültür Sanat Derneği Başkanı Emrah Akar yönetim kurulu üyeleri  Adem Demiralay  ve ,Bülent Durgun  Isparta Ticaret  ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen’i  ziyaret ettiler. Dernek Başkanı Akar, 2013 yılında kurulan derneğin faaliyetleriyle ilgili şu bilgileri verdi:

“2013 yılında kurulan ve halk oyunlarından, Latin danslarına, tangodan pilatese, oryantalden zumbaya kadar açılan kurslara 7’den 77’ye herkesin katılabileceği kurslar düzenleniyor. 7 Bölge 7 Dans, 2013 yılında Isparta’da 75’i aşkın Türk Halk Oyunları gönüllüsüyle hayat buldu. Topluluğumuz amatör bir ruhla profesyonel işler ortaya çıkarmayı hedefleyerek yola çıkmıştır. Zeybek, Seymen, Ankara, Roman, Bitlis, Gaziantep, Trabzon, Teke, yörelerimizle birlikte Latin dansları, tango, zumba ve oryantal dans eğitimleri veriyoruz. Yeni ve yenilikçi düşüncelere açık vizyonunuz sebebiyle sürekli alışılagelmiş eserlere farklı bir tat katmayı hedeflemektedir. Bunun için Türk Halk Oyunların başta olmak üzere modern dans, salon dansları ve diğer ülkelerin dansları da repertuarımızda bulunuyor. Türk Halk Oyunlarını her platformda en iyi şekilde temsil etmek için Anadolu’nun zengin kültürünü ve dansın büyüsünü görsel bir gösteriyle sahneye taşımak için çabalıyoruz. “

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen de halk danslarının kültürleri yansıttığına dikkat çekerek, “Bizler yöresel kıyafetlerimizle yöresel danslarımızla kültürümüzü gelecek nesillere taşımak zorundayız. Sizlerde bu konuda bir görev üstlenmişsiniz, başarılar diliyoruz. “dedi.