TR

Çanakkale Zaferinin 103.Yıldönümü (18.03.2018)

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Türk Milleti için Çanakkale Zaferi’nin anlamının çok büyük olduğunu vurgulayan ITSO Başkanı Başdeğirmen’in mesajı şöyle:

 

"18 Mart 1915 tarihinde zaferle sonuçlanan Çanakkale Deniz Savaşları, daha sonra gerçekleşen Kara Savaşları’nın da başarıya ulaşmasında çok önemli bir etken olmuştur. Eşine az rastlanır bir direnişin tecelli ettiği Çanakkale Savaşı, dünya literatürlerine de 'Çanakkale geçilmez' ifadesini yerleştirmiştir. Çanakkale'de, Mustafa Kemal Atatürk'ün öncülüğündeki Mehmetçiğin kararlı duruşu, bin bir zorluk ve yoklukla, çağın en gelişmiş devletleri karşısında verdiği bu varoluş kavgası, bir milletin uyanıp şahlanmasının tetikleyicisi olmuştur. Milli Mücadele'ye de öncülük eden Çanakkale Savaşı'nın, hem Türk askerinin cesaretini ve gücünü, hem de milletin fedakârlık ve imanını bir kez daha tüm dünyanın gözleri önüne sergilemiştir.
18 Mart günü, ulusumuzun gerçek kurtuluş güneşinin doğduğu gündür. Yani bu vatan için gözünü kırpmadan canlarını veren, bu kutsal vatan topraklarını canları pahasına koruyarak şehitlik onuruna erişen yüce insanların günü. Bu insanları anmak için bir gün yetmez, O insanların gözlerini kırpmadan canlarını verdikleri değerlere sahip çıkmamız gerekiyor.
Bizlere düşen,  imkansızlıklara rağmen elde edilmiş bir zaferin ruhunu anlamak, genç nesillere anlatmak ve işadamları olarak ülkemizi ekonomisi en güçlü ülkeler arasına sokmaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu büyük destanı yazan kahramanlarımızı, Güneydoğu da, Doğu’da Batıda Afrin’de  kısacası ülkemizin her yerinde topraklarımızı savunan tüm şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyor, aziz milletimizin bu gurur gününü paylaşıyoruz.”