TR

Hizmet ve tarım sektörlerinde istihdam için Beceri’10 kursları başlıyor (05.07.2012)

 
 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi işbirliğiyle başlatılan Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) Beceri’10 Projesi kapsamında tarım ve hizmet sektörlerine yönelik kurslar pek çok ilde açılmaya başladı.


UMEM Beceri’10 projesi kapsamında hizmet sektörüne yönelik olarak; Adıyaman’da satış elemanı (tanıtım), Ankara’da servis danışma elemanı, Bayburt’ta aşçı, Kilis’te çocuk gelişimi meslek elemanı, Kırklareli’nde muhasebeci, Kocaeli’nde konut hizmetleri görevlisi, Konya’da satıcı (perakende ticaret), Yalova’da engelli bakım elemanı ve müşteri hizmetleri görevlisi yetiştirmek üzere kurslar açılarak 300’den fazla kursiyerin eğitim görmesi ve başarılı olan kursiyerlerin çoğunun istihdam edilmesi öngörülüyor.

Tarım sektörlerine yönelik olaraksa; Isparta’da fidan yetiştiriciliği, Kayseri’de de hayvan yetiştirme işçiliği için nitelikli eleman yetiştirilecek kurslar faaliyete geçiyor.

Bunlara ek olarak kursiyer seçme aşamasında olan Balıkesir’de oda görevlisi-turizm, Denizli’de aşçı yardımcısı, Karabük’te temizlik görevlisi, Kilis’te çocuk bakıcısı, Eskişehir’de muhasebeci, Yalova’da müşteri hizmetleri görevlisi kursları ile 150’ye yakın kursiyerin eğitim görmesi ve istihdam edilmesi hedefleniyor.

-3 bin 100 kursta 40 bine yakın kursiyer eğitim aldı

UMEM Beceri’10 Projesi kapsamında bugüne kadar 3100’e yakın kurs açılarak 40 bine yakın kursiyerin eğitim alması sağlandı. Eğitim sürecini tamamlayan 28 bine yakın kursiyerin çoğu TOBB’a üye firmalarda istihdam edildi.

Proje ile ilgili detaylı bilgiler www.beceri10.org.tr ve www.umem.org.tr  adreslerinde yer almakta. Ayrıca 7/24 UMEM Beceri’10 Çağrı Merkezi 444 86 36’dan bilgi alınabilmekte.