TR

ITSO heyetinden Belediye Başkanına iadeyi ziyaret (27.04.2018)

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Meclis Başkanı Osman Şahlan, yönetim kurulu ve meclis üyeleri ile Sağlık ve Kozmetik sektörünün bulunduğu 3. Meslek Komitesi Başkanı ve üyeleri, Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’a nezaket ziyaretinde bulundu.

 

ITSO seçimlerinin 7 Nisan’da gerçekleştirildiğini, hem seçim günü hem de daha sonrasında Başkan Günaydın’ın kendilerini ziyaret ettiğini söyleyen ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, bundan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, iade-i ziyarette bulunduklarını kaydetti. Ziyarette 11-15 Mayıs 2018 tarihleri arasında Isparta Belediyesinin düzenlediği Gül Fuarı ve Festivalinden dolayı da büyük memnuniyet duyduklarını kaydeden ITSO Başkanı Başdeğirmen, “Fuar ve festivalle alakalı yapmış olduğunuz desteklerden dolayı çok teşekkür ediyoruz” dedi.

ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen yaptığı açıklamada, “Isparta’nın en önemli sektörü bizce gül ve gül ürünleridir. Gelecekte en çok umut bağladığımız, Isparta’nın ivmesini daha ileriye götüreceğine inandığımız, ihracat gelirimizle, çalışanlarımızla, istihdamla, Isparta’nın ekonomisiyle alakalı çok destek sağlayacağını düşündüğümüz bu sektör aynı zamanda şehrimizin bir markası. Bu sektörle ilgili üstüne düştüğünüz, can siper hane çalıştığınız bu konu ile ilgili sizlere teşekkür ediyoruz. Gül çok daha önceleri bu şekle gelmesi, ilgi görmesi ve ilgilenilmesi gereken bir konuydu. Isparta denince akla halı ardından da gül gelirdi. Halı unutuldu artık. Halıya bakamadık, besleyemedik, kaybettik. Gül bizim bir markamız. Belediye başkanı olarak sizlerin gül ile alakalı çalışmalarınızı daha önceden buyana biliyoruz. Akredite Laboratuvarı ile ilgili olarak yaptığınız çalışmayı da biliyoruz. O da bizim gül ürünlerimizin ve kozmetik ile ilgili olarak yapılacak ürünlerinde önemli bir altyapısı. Yapacak olduğunuz fuara Isparta ve yurt dışından gelecek olan katılımcılar bizim için çok önemli. Biz bunları anlatabilmek, ürünlerimizi gösterebilmemiz lazım. Devamında dışarıya gidip neler yapıldığını da görmek lazım. Bizim rakiplerimizin gücü nedir, ne kadar riskimiz var, ne kadar gücümüz var bunları da görmemiz lazım. Siz kıvılcımı yaktınız, bunu başlattınız. İnşallah önümüzdeki yılda yapılacak olan fuarın çok daha kapsamlı ve değerli olduğunu biliyorum. Bizim sektörümüz daha ileriye gidecek. O gülün demetini yakaladık beraber, bizde bunu bırakmayacağız. Sizde o demeti iyi, sağlam yaptınız. Önümüzdeki dönemde yurt dışından getirdiğimiz alım heyetleri, bizim yurt dışına giderek gördüğümüz o altyapıları birleştirerek, Isparta’mızda bu sektörün çok yüksek gelirlerle geri dönmesi için bizde sizlere destek vereceğiz. Siz bu işin öncüsü oldunuz, bizde bunun arkasından geleceğiz. ITSO olarak bizim üzerimize ne düşüyorsa bizde bunu yapacağız. Hep birlikte bu fuar ve festivalin içerisinde sizlerin yanında olacağız. El birliği güç birliği yaparak size bu konuda güç verirsek bu sektörün çok daha ileriye gideceğinin inancındayız. Isparta’daki tüm vatandaşlarımızın amacı gülü daha iyi yerlere götürebilmek. Yapmış olduğunuz bu emeklerden, ekibinizle yapmış olduğunuz gece-gündüz çalışmalarınızdan dolayı üyelerimiz ve ITSO adına sizlere çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Isparta’nın ticaretinde etkili ve yetkili insanların bulunduğu ITSO yönetimini ağırlamaktan dolayı çok memnun olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın da, “Benim ve Isparta’mız için bu ziyareti çok önemli buluyorum. İade-i ziyaretinizden dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Burada konuşulanların hepsi Isparta menfaati için. Isparta menfaatinin önemli başlangıcı olacak. ITSO’muzu her zaman ziyaret edeceğim. ITSO’muzun bize yardımıyla güzel şeyler olur. Belediyemizin de gücüyle, yardımına ITSO’muzun ihtiyacı olabilir. Böyle bir fuarı belediye olarak yapıyoruz, bunu da hep birlikte yürütmemiz lazım. Bunların ana anahtarı ziyaretler ve karşılıklı görüş alışverişleridir. ITSO’muzla bu görüşmeleri yapmamızı çok önemli bir faktör olarak görüyorum. Ziyaretlerinize gönülden ve içten teşekkür ediyorum. Karşılıklı çok güzel çalışmalar yapılacağına inanıyorum. Hep beraber olacağız, kısa zamanda Isparta kinetik hareketle şehrimiz önde olacak. Gül ile de dünyanın en iyisi olacak. Belediye, ITSO, ITB’nin yakinen dirsek temasında bulunması tahmin edemediğimizden daha hız olacaktır. Bu ziyaretin anlamı büyük ve güzel, tekrar ziyaretlerinizden dolayı teşekkür ediyorum”  görüşlerinde bulundu.