TR

12 yıllık zorunlu eğitim detaylarıyla görüşüldü (10.07.2012)

TOBB Türkiye Eğitim Meclisi, TOBB Birlik Merkezi’nde kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının üst düzey temsilcilerinin katılımıyla biraraya geldi. Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Emin Karip’in de katıldığı toplantıda, 12 yıllık zorunlu eğitim detaylarıyla görüşüldü. Karip yaptığı sunumda, eylül ayı sonu itibariyle 36-72 ayı tamamlamış olan çocukların okul öncesi eğitime, 48-66 ayı tamamlamış olan çocukların ana sınıfına, 66 ayı tamamlamış olan çocukların ise ilkokula başlamış olacaklarını bildirdi.

 

Yeni uygulamaya geçişle beraber çocukların sadece 3 ay önce okula başlayacaklarını belirten Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Karip, birinci sınıfın ilk 2-3 aylık döneminde öğrencilerin psiko-motor becerilerini geliştirmeye yönelik çalışmalar yapılacağını söyledi. Karip’in verdiği bilgiye göre, bu dönemde okuma yazmaya yönelik hazırlık çalışmalarının yanı sıra, haftada 5 ders saati boyunca da, fiziksel etkinlikler ve oyunlara yer verilecek.

-Ders kitaplarını değiştirecek bir program yok

Yeni sisteme geçişle birlikte, 2012-2013 öğretim yılında, mevcut durumda okutulmakta olan ders kitaplarında değişiklik gerektirecek bir program değişikliği olmayacağını vurgulayan Karip, “İlkokul birinci sınıfta ilk 2-3 ay okuma yazma konusunda hazırlık çalışmaları yapılmak üzere düzenlenecek. Bu düzenleme için uygulama-öğretim materyalleri hazırlanarak öğretmenlere-öğrencilere ulaştırılacak. İlkokul 5. sınıf ile lise 9. sınıflarda yeni seçimlik dersler olacak. Diğer sınıflarda mevcut çizelge uygulanmaya devam edecek” dedi.