TR

CHP’den ITSO’ya ziyaret (08.06.2018)

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Adayları, İşadamı Mustafa Ceyhan, Eczacı İsa Dinçtürk, İl Başkanı Ahmet Kürkçü ve partililer Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’na ziyarette bulundular. ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Meclis Başkanı Osman Şahlan ile yönetim kurulu üyelerinin hazır bulunduğu ziyarette, CHP Milletvekili Adayları çalışmaları hakkında bilgi vererek destek istediler. İl ve ülkenin ekonomisinin konuşulduğu ziyarette Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen, 24 Haziran seçimlerinin Isparta’ya ve ülkemize hayırlı olmasını diledi.

 

CHP Milletvekili Adayı Mustafa Ceyhan, çalışmaları hakkında bilgiler vererek, projelerini anlattı. Ticaret ve Sanayi Odası’nın ve işadamlarının emrinde olacaklarını belirten Ceyhan özetle şu projelerinden bahsetti:

  “Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak Isparta’yı hakettiği yere kavuşturacağız.  Isparta’yı  eski Isparta gibi popüler yapacağız. Ticaret ve Sanayi Odası’nın benim için ayrı bir yeri var hem işadamı kimliğim hem de babam Hadi Ceyhan’ın  Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’nda geçmiş yıllarda yöneticilik yapması benim için ayrı bir onurdur. Ticaret ve Sanayi Odası’na yakışır bir bina yapmaşsınız sizleri bu konuda tebrik ediyorum. Bizim projelerimiz istihdama, ihracatın artırılmasına ve ekonominin düzelmesine yönelik. Her zaman söylediğimiz gibi biz işadamlarımızın emrinde olacağız. Taş üstüne taş koyan herkesin emrinde olacağız. Bize oy verip vermemeniz  önemli değil, Isparta’nın ihracatı nasıl artar, Isparta nasıl marka şehir olur bunları konuşacağız. Bunları proje proje hazırladık. Hepsini madde madde size sunacağız. İşadamlarımıza özel teşvikler, ihracat artırma adına desteklerimiz olacak. Ispartamız hakettiği yere kısa sürede gelecek. Biz gece gündüz memleketimizin kalkınması için çalışacağız. Bunu da göreceksiniz.

 Sizlere ekonomimizi yakından ilgilendiren projelerimizden bahsetmek istiyorum.  İhracatımız yeterli mi bu kadar gayrete rağmen yeterli değil, örneğin elma birliğimiz olacak meyve ihtisas organize sanayi bölgesi kuracağız, Uluborlu da kiraz birliği ve kiraz borsası kuracağız. Isparta Eğirdir’deki gayrifaal tren yolunu lojistik tren hattı yapacağız. Antalya limanına gidecek bir hat olacak. Lojistik merkez kurup teşvik edeceğiz. Yatırımlar kendi şehrimizde kalacak.

Bunun yanı sıra iki tane üniversite kuracağız. Süleyman Demirel Havalimanın yanına Isparta Sivil Havacılık Üniversitesi kuracağız.  Birde Vakıf üniversitesi kuracağız.”

ITSO Başkanı Başdeğirmen de ziyaretlerinden dolayı CHP Milletvekili Adayları ile partililere teşekkür etti. Başdeğirmen seçimlerin hayırlı olmasını dileyerek, “Isparta’ya hizmet edebilecek Isparta’nın sorunlarını bilen Isparta’yı bir adım daha ileriye götürecek herkese destek oluruz. Tüm milletvekili adayı arkadaşlarımız Isparta’ya hizmet için yola çıktılar. İnşallah seçimlerimiz ülkemiz ve Ispartamız için  hayırlı şekilde sonuçlanır. Ticaret ve Sanayi Odası ile ilgili çalışmalardan da bahsettiniz.  Teşekkür ediyoruz. İhracatımızla ilgili kısa bir bilgi vermek istiyorum. Isparta ihracatı son yıllarda artış gösteriyor ve bu artış Türkiye ortalamasının üzerinde seyrediyor. Ticaret ve Sanayi Odası olarak ihracatımızı artırmaya yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Geçen yılla bu yıl arasında yüzde 28 ihracat artışımız var. Çalışmalarımızla ihracatı daha da artıracağımıza inanıyoruz. Ziyaretleriniz için teşekkür ediyor, sizlere de seçimlerde başarılar diliyorum. “dedi.