TR

İmar Barışı ITSO’da anlatıldı (27.06.2018)

ITSO ve  Çevre Şehircilik Müdürlüğü yetkililerince, İmar Barışı Uygulamaları hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı. Isparta Ticaret ve Sanayi Odası ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü işbirliğinde İmar Barışı konusunda Isparta Ekonomi Kampüsü’nde bilgilendirme toplantısı yapıldı. Çevre Şehircilik İl Müdürü Abdullah Borca, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Meclis Başkanı Osman Şahlan, Belediye İmar Müdürlüğü yetkilileri, Mimarlar Odası, İnşaat Mühendisleri Odası ve ilgili oda yetkililerinin ve üyelerin katıldığı toplantıda, İmar Barışı Uygulamaları ITSO’da anlatıldı.

 

 

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Borca, İmar Barışı uygulamalarında vatandaşların doğru bilgilendirilmesi gerektiğini söyledi. İmar Barışı’nın çok önemli bir konuda olduğuna dikkat çeken Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Borca, “İmar Barışı şehrimiz içinde çok önem arz eden bir konu. Bilgilendirme açısından merkez ve köylerde toplantılarımızı düzenledik. İmar Barı’ndan yararlanan vatandaşlarımız bütün abonelik imkanları ve diğer imkanlardan da yararlansınlar. Başvuralar oldukça fazla şuana kadar 1500 yakın bilgi almak isteyen vatandaşımız bize müracaat etti. Konunun detaylarını tüm paydaşlarımızla paylaşıyoruz.  Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’nda da böyle bir toplantı yapmak faydalı oldu.  Teşekkür ediyoruz. “dedi.

 ITSO Başkanı Başdeğirmen de, İmar Barışı’nın çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirterek şunları söyledi:

“Sizlerin de bildiği gibi geçtiğimiz ay TBMM’de Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun, kabul edildi. Kabul edilen kanunlar arasında, imar barışına ilişkin düzenlemeler de içeriyor.  İmar barışı için 8 Haziran'dan itibaren resmen başvurular başladı. 31 Ekime kadar da devam edeceği açıklandı. İmar Affından yararlanacak çok sayıda vatandaş olduğunu biliyoruz. Önümüzde 4 ay gibi kısa bir süre var bu konuda vatandaşlarımızın doğru bilgilendirilmesi gerekiyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca vatandaşın devletle ihtilaflı durumunun ortadan kaldırılması, imara aykırı, ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı yapıların kayıt altına alınması yoluyla bu yapılara yasallık kazandırılacak uygulamayla ilgili Çevre Şehircilik Müdürlüğümüzün yetkilileri detayları ve teknik konuları bizimle paylaştılar. Kendilerine teşekkür ediyoruz. İmar barışı sayesinde birçok yapımız kayıt altına alınacak.Vatandaşlarımızın da bu kanundan faydalanması kendi menfaatlerine olacaktır.”

Ardından toplantı soru cevap şeklinde devam etti. Detaylı bilgi almak isteyenler Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ile aşağıdaki Web adresinde bilgi edilebilirler.

http://isparta.csb.gov.tr/