TR

K Belgesinde süre uyarısı (13.07.2012)

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’ndan yapılan açıklamada; Karayolu Taşıma Yönetmeliği gereği 5 yılını dolduran K Yetki belgelerinin yenilenmesi gerektiği belirtildi. Çok sayıda K Belgesi sahibinin mağdur olmaması için işlemlerini yasal süresi içerisinde yapmaları gerektiğinin belirtildi.

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’nın bütün K Yetki Belgesi sahiplerini yakından ilgilendiren açıklaması şöyle:

“K1 belgesinde asgari kapasite (tonaj) muafiyeti olmayan şahısların 18 Haziran 2012 tarihi itibariyle Katar ağırlığı/Azami yüklü ağırlığına göre 35 ton, şirketlerde (tüzel kişilerde) Katar ağırlığı/Azami yüklü ağırlığına göre 110 ton’luk asgari kapasiteyi, K3 belgesi sahibi şahıs ve şirketlerde (tüzel kişilerde) ise 45 ton’luk asgari kapatiseyi tamamlamış olmalarının olanaksız olduğu, bahsedilen bu asgari kapasitelerin (tonaj) fevkalade yüksek bulunduğundan bu soruna çözüm bulunması ve K belgesi mevzuatının uygulanmasından kaynaklanan diğer sorunların çözümü amacıyla Ulaştırma Bakanlığı nezdinde girişimlerimiz oluyor.

K Yetki Belgesi sahiplerinin mağdur olmamaları için belge yeniletme işlemlerini yasal süresi içerisinde yapmaları gerekiyor. K belgesi yenileme süreci devam etmektedir. Bu bağlamda K belgesi sahibi vatandaşlarımız K belgelerinin üzerinde yazan geçerlilik tarihi dolmadan önce belgelerini 5 yıllığına yeniletmeleri gerekmektedir. Aksi halde, günü biten K yetki belgelerine karayollarında yapılan denetimlerde 2.426.00 TL para cezası uygulandığı, bunun yanında 60 günü geçirenlerin %50 belge bedeli ile yenileme yapılabildiği, 90 günü geçirenlerin ise belgelerinin iptal durumuna düştüğü ifade edilmektedir.”