TR

ITSO Başkanı Başdeğirmen: Ülkemizin geleceğinden umutluyuz (13.07.2018)

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen 15 Temmuz hain darbe girişiminin 2. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. ITSO Başkanı Başdeğirmen, “15 Temmuz’da Türkiye, en zor demokrasi sınavını büyük başarıyla vermiştir. Büyük bedeller ödediğimiz  250 vatandaşımızın şehit edildiği 2301 vatandaşımızın da gazi olduğu 15 Temmuz hain darbe girişimini asla unutmayacağız unutturmayacağız.  Şehit olan ve gazi olan vatandaşlarımızı daima minnetle ve rahmetle anacağız.  “dedi. ITSO Başkanı Başdeğirmen’in mesajı şöyle:

 

“15 Temmuz 2016’da   Demokrasimizin, hiçbir kaba kuvvete teslim olmayacak kadar güçlü olduğunu herkese gösterdik. Milletimiz darbeye karşı durarak şunu açık şekilde ilan etmiştir. “Türkiye Cumhuriyeti devletini Milletin iradesi dışında hiçbir güç yönetemez.” Bu, dünyaya örnek olacak bir tavırdır. Elbette bunun için büyük bir bedel ödedik. Darbe girişimine karşı verdiğimiz bu mücadelede, 250 vatandaşımız şehit oldu.

2301 vatandaşımız gazi oldu. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Gazilerimizi şükranla anıyoruz. Dünyada çok az millet bu bedeli ödeyebilir. Siyasi görüşü fark etmeksizin Türkiye’nin geleceğine sahip çıkan 15 Temmuz ruhu demokrasinin sigortasıdır.  Bir daha böyle hain girişimlerin yaşanmaması için FETÖ ile mücadele her alanda etkin ve kararlı şekilde sürdürüldü süldürülmeye de devam ediyor.

Darbe girişiminden sonrası da, ülkemiz açısından zorlu bir süreç oldu. Darbe girişimi sonrası toplum büyük bir travma yaşadı. FETÖ, yalan haberlerle yurt dışında ülkemiz aleyhine karalama kampanyaları yürüttü.

Ekonomimiz de bu saldırıdan olumsuz etkilendi. Allah’a şükür, birlik ve beraberliğimiz sayesinde bunların hepsini de kısa sürede atlattık. Hükümetimizin aldığı önlem ve yaptığı reformlarla hızla toparlandık. Son 2 yılda İhracatımızı rekor düzeyde arttırmaya başladık. Yabancı yatırımcıların güvenini yeniden kazandık.

 Bizler ülkemiz ve milletimiz için şimdi daha büyük bir azimle çalışacak ve Türkiye’yi büyük hedeflerine taşıyacağız. Ülkemizin geleceğini inşa ederken yaşadıklarımızdan aldığımız dersler bize ışık olacak.  Biz  güçlü ülkemizin geleceğinden çok umutluyuz. Bunun için işadamları olarak elimizden gelenin fazlasını yapmaya devam edeceğiz. “