TR

​Umem Beceri 10 İcra Kurulu toplandı (24.07.2012)

UMEM Beceri’10 İcra Kurulu, TOBB Genel Sekreteri Mustafa Saraçöz’ün başkanlığında gerçekleştirildi. 

 

TOBB Sosyal Tesisler Şefik Tokat Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıya, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Halis Yunus Ersöz, İŞKUR Genel Müdürü Yrd. Asım Keskin, Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Ömer Açıkgöz, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Mehmet Küçük ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, TOBB, İŞKUR, TOBB ETÜ ve TEPAV’dan uzmanlar katıldı.

-İller bazındaki performanslar değerlendirildi 

İcra Kurulu toplantısında, projede gelinen son nokta, illerin 2011-2012 yılları kurs performansları ve hizmet ve tarım sektörlerinde açılan kurslar ile ilgili bir sunum yapıldı. Buna göre açılan 3,231 kursu 40 bine yakın kursiyerin başarıyla bitirdiği, proje kapsamında iş sahibi olan kursiyer sayısının 22 bin olduğu belirtildi. 2011 yılında 1,830 kurs açıldığını; ancak 2012 yılında hizmet ve tarım sektörlerinin de devreye girmesiyle büyük performans artışı beklendiği vurgulandı.

Buna ek olarak hizmet ve tarım sektörlerine yönelik 2 ayda toplam 26 kursun açıldığı belirtilerek, bugüne kadar kurs işlemleri ile ilgili illerden alınan sorunlar aktarıldı. Buna göre hizmet ve tarım sektörlerinde açılacak kursların hizmet alım ihalelerinin hızlı bir şekilde tamamlanması için Kurs Yönetimlerine tavsiyede bulunulmasına karar verildi.

-İllere ziyaretler gerçekleştirilecek

Projenin yerelde yürütülmesinden sorumlu olan Kurs Yönetimlerinin performanslarını değerlendirmek ve illerdeki tanıtıma katkı sağlamak amacıyla İcra Kurulu üyelerinin illere ziyaretler gerçekleştirmesine karar verildi.