TR

ITSO'da BAKA Yönetim Kurulu Toplantısı yapıldı (26.10.2019)

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Yönetim Kurulu, Ekim ayı olağan toplantısı Isparta’da Ekonomi Kampüsü, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Antalya Valisi Münir KARALOĞLU başkanlığındaki BAKA Yönetim Kurulu’nun olağan toplantısına; Isparta Valisi Ömer SEYMENOĞLU, Burdur Valisi Hasan ŞILDAK, Isparta Belediye Başkanı Şükrü BAŞDEĞİRMEN, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun ERCENGİZ, Isparta İl Genel Meclisi Başkanı Serkan KESKİN, Burdur İl Genel Meclisi Başkanı Murat AKBIYIK, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa TUTAR, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf KEYİK ile BAKA Genel Sekreteri Volkan GÜLER katıldı.

Toplantının açılış konuşmanı yapan BAKA Yönetim Kurulu Dönem Başkanı Antalya Valisi Münir KARALOĞLU, 2019 Mali Destek Programı başvurularının değerlendirileceğini belirten Vali Karaloğlu, “3 ana başlıkta çağrıya çıkmıştık mali destek programımızda. ‘Turizm Altyapısının Geliştirilmesi Mali Destek Programı, Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi Mali Destek Programı ve Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı adı altında 2019 yılında çağrıya çıkmıştık. 3 ilimizden 125 proje gelmiş; 56 tanesi Antalya’dan, 35 tanesi Isparta’dan 34 tanesi de Burdur’dan. Başvurulardan Turizm Altyapısının Geliştirilmesi Mali Destek Programı’na 46 proje gelmiş bunların 22’si Antalya’dan, 10 tanesi Isparta ve 14 tanesi de Burdur’dan gelmiş. İkinci çağrımız Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi Mali Destek Programı’na 54 proje başvurusu olmuş 29’u Antalya’dan, 14 tanesi Isparta’dan, 11 tanesi de Burdur’dan.  Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı’na gelen proje sayısı 25 ve 5’i Antalya’dan, 11 tanesi Isparta’dan ve 9 tanesi de Burdur’dan. Toplam 125 proje geldi, değerlendirme süreçleri tamamlandı. Bugün nihai kararı Yönetim Kurulu’nda görüşeceğiz nihai kararı vereceğiz ve proje sahiplerine de kazananları ilan etmiş olacağız. Alacağımız kararların Batı Akdeniz’e bölgemizde yaşayan vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olmasını bölgemizdeki yaşam kalitesini yukarıya çekmesini temenni ediyorum” dedi.  

Ekim ayı olağan toplantısı, gündem maddelerinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından BAKA Yönetim Kurulu toplantılarına 100. kez katılan BUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf KEYİK’e katılımı için hediye verildi.