TR

ITSO Başkanı Tutar’dan 29 Ekim Mesajı (29.10.2019)

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Tutar’ın Cumhuriyetimizin 96. kuruluş yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajında şu görüşlere yer verdi:

“Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde; Samsun’dan başlayarak yurdumuzun dört bir yanına ulaşan milli mücadele azmi; tarihi boyunca kimseye boyun eğmemiş, bağımsızlığını ve özgürlüğünü, ekmeği ve suyuyla bir tutmuş Yüce Türk Milleti’ne, bugün kuruluşunun 96. yılını heyecanla ve onurla kutladığımız Cumhuriyet’i armağan etmiştir.Düşman kuvvetlerine karşı yürütülen Kurtuluş Savaşı'nın zaferle sonuçlanması ve ardından Cumhuriyet'in kurulması tarihin yazdığı ender bir başarıdır.

Ülkemizin aydınlık geleceği için; bugün her günkünden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Daha çok üretmek, kazanmak, paylaşmak, zenginleşmek ve gelişmek zorundayız. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün hedeflediği, 'muasır medeniyet seviyesine' ulaşmak için, özel sektör olarak ekonomiye katkılarımızı ve istihdam sağlamadaki sorumluluklarımızı yerine getirmede büyük çaba gösteriyoruz ve göstermeye de devam edeceğiz. Bu düşüncelerle, Isparta iş dünyası adına, başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bize bu topraklarda, bu imkânlarla yaşama olanağını sunabilmek için canlarını feda eden bütün şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha şükran ve minnetle anıyor; tüm Isparta halkının 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.”