TR

İçişleri Bakan Yardımcısı Erdil ITSO’da Ispartalı İşadamları İle Buluştu. (12.11.2019)

İçişleri Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Tayyip Sabri Erdil İzleme Değerlendirme Projesi (İZDES) kapsamında Isparta Ticaret ve Sanayi Odasında işadamlarıyla bir araya gelerek toplantı yaptı.  

Toplantıda, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Osman Şahlan, Isparta Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar, Isparta Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk, Isparta Baro Başkanı Av. Ünsal Çankaya, 15.Bölge Isparta Eczacı Odası Başkanı Saygın Garğın, ITSO Yönetim Kurulu Üyeleri, ve çok sayıda işadamları hazır bulundu.

ITSO Meclis Başkanı Şahlan, “Elması, kayısısı, kirazı, gülü, lavantası ve diğer tarımsal üretimi ile Türkiye tarım ticaretinin en önemli şehirlerinden birisi olan Isparta’mıza hoş geldiniz. Türkiye’nin köklü sanayi ve ticari geleneğine sahip Isparta’da, 150 yıldan fazla tarihi geçmişi olan Isparta Ticaret ve Sanayi Odamızda sizleri ağırlamaktan gurur ve mutluluk duyuyoruz.

Kamu hizmetlerinin kaliteli, hızlı, verimli ve ekonomik bir şekilde sunulması, yönetimde katılımın sağlanması, bürokratik süreç ve işlemlerin azaltılarak vatandaş memnuniyetini esas alan yönetim anlayışının ortaya konulması amacıyla İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu'nun talimatıyla başlatılan "İZDES Projesi" bizleri fazlasıyla memnun etmektedir.

Devletimizin kamu hizmetlerinde hızlı olması, vatandaş odaklı hareket etmesi yeni yönetim sisteminin en önemli parçasıdır. Isparta Ticaret ve Sanayi Odası üyelerini temsil eden bizler, Valiliğimizin ve bağlı kamu, kurum ve kuruluşlarının verdiği hizmetten oldukça memnunuz. Kamu kuruluşlarımızın uygulamaları, hizmetleri ve icraatları, Türkiye’nin artık eski Türkiye olmadığını ortaya koyuyor. Türkiye, ‘bugün git, yarın gel’ anlayışındaki bir devlet yapısından anında işi görülen, güler yüzlü ve sıcak kanlı hizmetin verildiği verimli bir döneme ulaşmıştır. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere tüm kamu, kurum ve kuruluş temsilcilerimize teşekkür ederiz” dedi.

İçişleri Bakan Yardımcımız Erdil ise “Vatandaş odaklı hizmet anlayışı çerçevesinde Bakanlığımız taşra birimlerinin hizmet kapasitelerini ölçmek, merkez ve taşra birimleri arasındaki iletişimi geliştirmek, sahadaki görüş ve önerileri doğru şekilde merkeze iletmek ve valiliklerimizdeki iyi uygulama örneklerini paylaşmak üzere İZDES (İzleme Değerlendirme Sistemi) Projesi’ni başlattık. Bu projenin birinci aşamasında, 81 ilimizi ziyaret ederek 4.000’e yakın personelimizle bir araya geldik. Bu ziyaretler sonucunda sorunlarla ilgili öneriler de geliştirilerek hazırlanan raporlar illerle paylaşılmış ve önerilerin hızlıca hayata geçirilmesiyle ilgili talimatlar verilmiştir” dedi.

Toplantının sonunda ITSO Meclis Başkanı Şahlan, İçişleri Bakan Yardımcımız Erdil’e Gül Ürünleri ve Isparta’mızda yetişen elmamızı hediye etti.