TR

ITSO Başkanı Tutar ve Meclis Başkanı Şahlan “Geleceğe Nefes” Etkinliğine Katıldı. (12.11.2019)

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde gerçekleştirilen etkinlik, Tarım ve Orman Bakanlığı ve Orman Genel Müdürlüğü koordinasyonu tarafından “Geleceğe Nefes” etkinliği Isparta Kara Havacılık Okulu arazisinde törenle düzenlendi.

Törene, Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu, AK Parti Isparta Milletvekili ve Milli Savunma Komisyonu Üyesi Mehmet Uğur Gökgöz, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Tutar, Meclis Başkanı Osman Şahlan, Kamu Kurum ve Kuruluşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende etkinlik hakkında bilgiler vererek, açılış konuşmasını gerçekleştiren Isparta Orman Bölge Müdürü Refik Ulusoy, “1 milyon kişinin katılımıyla, 2023 farklı lokasyonda, 11 milyon fidan bugün toprakla buluşturulacaktır. Isparta Orman Bölge Müdürlüğümüz, çalışma alanında belirlenen, 26 farklı lokasyonda, ‘Bugün fidan, yarın nefes’ etkinliği kapsamında, 400 bin adet, Isparta ilinde ise 9 farklı lokasyonda 145 bin adet fidan dikimi yapılmaktadır. Ormanlar, hava- su- toprak- besin- ilaç gibi insanoğlunun ve diğer canlıların temel ihtiyaçlarını karşıladıkları doğal ve yenilenebilir kaynaklardır, tarım arazilerinin sigortası, içilebilir ve kullanılabilir su kaynaklarının deposudur. Biyo çeşitlilik ve gen bankası olan ormanların, sürdürülebilir olması gerekmektedir. Bunu sağlamak, ormanları korumak, geliştirmek, çok yönlü faydalanma prensibiyle iyi bir şekilde işletmek, verimsiz ve açık alanları ağaçlandırmakla mümkündür” dedi. Tören fidanların toprağa dikimiyle son buldu.