TR

Tarım ve Orman Bakanı Sayın Bekir Pakdemirli ITSO’da Isparta Sektör Toplantısı Yaptı (09.03.2020)

Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Bekir Pakdemirli, Tarım ve Orman Buluşmaları “Söz Sizde” projesi kapsamında Isparta Ticaret ve Sanayi Odamız (ITSO) ev sahipliğinde sektör değerlendirme toplantısını gerçekleştirdi.

ITSO Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıya, TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Isparta Milletvekili Recep Özel, Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Tutar, ITSO Meclis Başkanı Osman Şahlan, ITSO Yönetim Kurulu Üyeleri, AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, Tarım, Hayvancılık, Su Ürünleri, Balcılık, Madencilik ve Ormancılık Sektörü Temsilcileri ve çok sayıda işadamları, Kooperatif Başkanları toplantıya katıldı.

Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Bekir Pakdemirli, sektör temsilcileriyle bir araya gelerek istek ve sorunlarını dinledi, fikir alışverişinde bulundu ve Bakanlığın çalışmaları ve desteklemeleri hakkında bilgiler verdi.

Gıda taklidi ve tağşişi yapanların alacağı cezalara yönelik bir çalışma yaptıklarını, bu çalışmayı da meclise sunduklarını belirten Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Bekir Pakdemirli, "Önümüzdeki hafta da yine tağşişle ilgili bir listeyi açıklıyor olacağız. Gıda tağşişi yapanların, topluma sağlığa aykırı ürünleri sunanları cezalandıracak bir yasa tasarısı üzerinde çalıştık. Biz bu talebimizi meclisimize ilettik. Şu anda meclis komisyonunda. En yakın zamanda bu cezaların daha da artacağı bir döneme giriyoruz" dedi.

Türkiye'nin orman varlığını artıran nadir ülkelerden biri olduğunu belirterek, orman yangınlarına müdahale süresini 40 dakikalardan 12 dakikaya indirdiklerini söyledi. Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Bekir Pakdemirli, bu süreyi 2023'ten önce 10 dakikanın altına çekmeyi hedeflediklerini de bildirdi.

Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Bekir Pakdemirli, Bakanlık olarak, kırsalda daha çok yatırım, üreticiye daha çok gelir, istihdama daha çok katkı amacıyla kırsal kalkınma desteklerini yatırımcılarla buluşturmaya devam ettiklerini bildirdi.