TR

Trafikte sigortaya ‘manevi tazminat eklensin’ önerisi (25.07.2012)

TOBB Türkiye Karayolu Yolcu Taşımacılığı Meclisi, Meclis Başkanı Rüştü Terzi’nin başkanlığında toplandı. Manevi sigorta ödemelerinde karşılaşılan zorlukların görüşüldüğü toplantıda, trafiğe çıkan herkesin kaza riski ile karşı karşıya olduğu bu nedenle bir havuz oluşturularak kaza sonucu oluşacak hasarların bu havuzdan karşılanması gerektiği ifade edildi.

Sektör temsilcileri ayrıca, 4925 sayılı Karayolu Taşıma Kanunu’nda düzenleme yapılarak sigortaya maddi manevi ibaresinin eklenmesinin önerilmesi konusunda mutabakat sağladı. Meclis üyeleri, maddi tazminatın içine manevi tazminatın eklenmesi amacıyla, Sigortacılık Genel Müdürlüğü ile görüşmelere devam edilmesi kararı aldı. 
 -Toplantıdaki diğer konular
 Toplantıda görüşülen diğer konular ise; ‘AŞTİ içinde şehirlerarası otobüs firmaları tarafından oluşturulan, servis otobüsü hizmetine UKOME kararı ile getirilen ek maliyet’, ‘B1 ve B2 Yetki Belgeleri ile taşıma yapanların özmal ve sözleşmeli taşıt oranlarında yapılan yönetmelik değişiklikleri’ ile ‘A1 Yetki Belgesi ile yapılan ve VİP taşıma olarak tanımlanan il içi ve ülke içi taşımalar’ oldu.