TR

ITSO Başkanı Tutar, Sınır Ötesi Ticarette Yaşanan Sıkıntıları TOBB’a Aktardı. (18.03.2020)

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Tutar, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası olarak üyelerimizin koronavirüs yasakları nedeniyle ihracatta yaşadığı sorunları Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin talimatları doğrultusunda bildirdik.

ITSO Başkanı Tutar, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne göndermiş olduğumuz sorunlar, TOBB Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından da Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a sunuldu.

Ayrıca ITSO Başkanı Tutar, Koronavirüs salgını nedeniyle bazı ülkelerin gümrük kapılarının kapatılmasının sınır ötesi ticareti etkilediğini söyledi. Isparta’mızda başta madencilik, tekstil, sebze ve meyve, su ürünleri olmak üzere birçok sektörde ihracat sıkıntısının yaşandığını belirten ITSO Başkanı Tutar, “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin talimatları doğrultusunda sınır ötesi ticaret yapan üyelerimizden durum tespiti yaptık. Her sektörde yaşanan ihracat sorunlarını belirledik ve Ankara’ya gönderdik. Sayın Cumhurbaşkanımızdan ve Hükümetimizden destek bekliyoruz. Üyelerimizin yaşadığı sıkıntıların çözümü mutlaka olacaktır. Yine üyelerimizin devam eden kredi ödemeleri ile vergi ve SGK ödemelerinin ötelenmesi noktasında taleplerimiz var. İnşallah ülkemiz bu zor günleri aşacaktır. Alınan tüm kararları destekliyor ve uyguluyoruz” dedi.